Çatısına güneş enerjisi panelleri kurulan Nef Stadı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Statta harcanan enerjinin yüzde 63'ünü karşılayan proje, 25 yılın sonunda 1 milyardan liradan fazla gelir sağlayacak

Fotoğraf: Twitter

Galatasaray'ın müsabakalarını oynadığı Nef Stadı, güneş enerjisiyle çalışan en güçlü stadyum unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Guinness Rekor Takdim Töreni, Nef Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirildi.

Basın toplantısına Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, başkan yardımcısı Bikem Kanı, Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Murat Pınar ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Esentürk katıldı.

Burak Elmas, basın toplantısından yaptığı konuşmada, projenin eski başkanlardan Mustafa Cengiz yönetimi zamanında başladığını hatırlattı.

Hayata geçirilen projeyle, stadın enerji maliyetinde önemli oranda tasarruf sağlanacağını dile getiren Elmas, "Stadımızda çok daha fazla fonksiyonu devreye sokarak gelir elde etmek, daha fazla yaşayan, maç günleri dışında da gelir üreten bir ticari alan ortaya çıkarma projemiz var. Bu proje için de mevcut yatırımın büyük önemi var. Stat çatısında kurulan güneş enerjisi panelleri 25 yıl sonunda ciddi anlamda gelir üretecek. İlk günden itibaren enerji maliyetlerinde ciddi bir avantaj sağlandı" dedi.

20220322_2_52737932_74987886.jpg
Fotoğraf: AA


Elmas, Enerjisa ile başka projeler için de çalışma yaptıklarını kaydederek, "Belli sektörlerde tecrübeli ortaklarla birlikte olarak gelir büyütmek, Galatasaray'ı geleceğe hazırlamak adına lehimize kullanmak istiyoruz. Uzun vadeli enerji odaklı gelir modellerini nasıl üretebiliriz diye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kanık: Statta harcanan enerjinin yüzde 63'ünü karşılayacak

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Bikem Kanık da sözkonusu projenin, statta harcanan enerjinin yüzde 63'ünü karşılayacağını söyledi.

Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar ise projeyle ilgili, "Ürettiğiniz şey, yerinde tüketilecek. Galatasaray ile yaptığımız projenin hem memlekete hem Galatasaray'a hem Türk sporuna hem de gelecek nesillere örnek olduğunu düşünüyoruz. Proje 2 bin hanelik bir kasabanın elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. 25 yılın sonunda 1 milyardan liradan fazla gelir sağlayacak bir proje. Böyle bir proje ile rekorlar kitabına girdiğimiz için onur ve gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Esentürk ise projeyle birlikte Galatasaray'ın yıllık 4,5 milyon kilowatlık bir tasarruf sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı, hem 10 bin 404 güneş paneli hem de 4,3 megawattlık elektrik üretimiyle rekorun Brezilya'dan Galatasaray Kulübüne geçtiğini belirtip, rekor sertifikasını başkan Burak Elmas'a teslim etti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU