Google'ın yeni güncellemesi, telefon görüşmesinde hiçbir şey söylemeden konuşabilme imkanı sunacak

Telefon görüşmesi gerçek zamanda yazıya dökülürken kullanıcılar da özel mesajlar veya önceden yazılmış yanıtlar arasında seçim yapabilecek

(Pexels)

Google'ın kendi telefonları için duyurduğu yeni özellik sayesinde kimse telefon görüşmeleri sırasında konuşmak zorunda kalmayacak. Bunun yerine, yanıtlarını kısa mesajla gönderebilecekler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aramalarda konuşmamayı tercih eden kişiler diğer tarafın söylediklerini yazılı halde görebilecek ve sesli okunacak bir yanıt yazabilecek.

Kullanıcılar özel mesajlar ve önceden yazılmış yanıtlar arasında da seçim yapabilecek. Bu yeni özellik Google'ın telefon aracılığıyla duyulan tüm sesleri otomatik olarak yazıya döken Live Caption özelliğinin bir uzantısı.

Güncellemeler Pixel 3a ile Pixel 5a 5G arasındaki modellere sahip kullanıcılara sunuluyor fakat tuhaf bir şekilde, Google'ın amiral gemisi akıllı telefonlarının en yeni modeline sahip olanlar bu özelliğe erişebilmek için bu ayın ilerleyen günlerine kadar beklemek zorunda.

Kullanıcılar özelliği ses kontrollerindeki bir tuşa basarak etkinleştirebilecek.
 


Google, bu yeni araçlara ek olarak İspanyolca, İtalyanca ve Fransızca için yeni gerçek zamanlı çeviri kabiliyetleri ve Snapchat için Gece Görüşü modu getiriyor. Ayrıca, faydalı bilgiler gösteren "Genel Bakış" (At A Glance) kilit ekranı ayarlarına da Bluetooth cihazların şarj seviyelerini ve bir sonraki gün tatilse telefonun alarmını kapatmaya yönelik hatırlatmalar gösteren güncellemeler yapılıyor.

Başlangıçta Pixel 6'ya has olan Direct My Call (Aramamı Yönlendir) ve Wait Times (Bekleme Zamanı) özellikleriyse şimdi Pixel 3a'dan daha yeni, Pixel model tüm telefonlara geliyor.

Galaxy S22'de başlatılmasının ardından Google Duo'nun videolarda canlı paylaşım imkanı artık Pixel cihazlarında da sunulacak.

Bu yeni özellikler kullanıcıların YouTube izleme grupları kurabileceği veya uzaktayken uygulamayı paylaşıp bunları eşzamanlı olarak görüntüleyebileceği anlamına geliyor.

Google ayrıca kendi klavyesi Gboard'u kelimeleri çıkartmalara dönüştürebilir hale getiriyor. Google'da ürün sorumlusu Chris Breithaupt blog yazısında, "Bir resim bin kelimeye bedeldir" ifadelerini kullandı.

Mesajlaşma uygulamalarında yazarken Gboard, kelimelerinizi tam olarak sizin yazdıklarınızdan oluşturulmuş renkli çıkartmalara dönüştürebilir. Siz yazarken emoji, emoji kitchen ve özel çıkartma önerileri sunarak Pixel'iniz, tam olarak nasıl hissettiğinizi ifade etmenize yardımcı olur.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU