Ünlü doktor Mehmet Öz, kız kardeşini babasının milyonlarca dolarını çalmakla suçladı

Dr. Öz, Manhattan Yüksek Mahkemesi'nden kardeşinin kendisine açtığı davayı durdurmasını talep ediyor

Mehmet Öz, kardeşi Nazlım Öz'ün sahte belgelerle babasının vasiyetini değiştirdiğini öne sürüyor (AFP-NTV)

ABD'de senatörlük yarışına giren Dr. Mehmet Öz, ABD'de Manhattan Yüksek Mahkemesi'ne sunduğu belgelerde kardeşi Nazlım Öz'ü babasının milyonlarca dolarını çalmakla suçladı. 

The Dr. Oz Show programıyla ABD'de ün kazanan Öz, mahkemeye cuma teslim edilen dosyada Türkiye'deki savcıların kardeşinin Cayman Adaları da dahil olmak üzere üç farklı ülkedeki banka hesaplarındaki nakdi takip ettiğini söyledi. 

Page Six'in haberine göre Mehmet Öz savcılardan Nazlım Öz'ün kendisine açtığı davayı durdurmasını da istedi. Nazlım Öz geçen yıl açtığı davayla Mehmet Öz'ü 2019'da ölen babası Mustafa Öz'den kalan iki apartman dairesinin kirasına el koymakla suçluyor

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belgelerde kira gelirlerinin Nazlım Öz ve diğer kız kardeşleri Seval Öz'e gittiği ancak dairelerin yöneticisi olan Mehmet Öz'ün Türkiye'de devam eden dava sonlanana kadar Nazlım Öz'ün payını kestiği belirtiliyor. 

Mehmet Öz mahkemeye sunduğu yeminli beyanda bu paranın ayrı bir hesapta tutulduğunu ve hiçbir şekilde bu paradan "fayda sağlamadığını" vurguluyor. 

Mahmet Öz'ün hazırladığı belgede kardeşler arasındaki tartışmanın Nazlım Öz'ün babasının ölümünden bir yıl sonra onun hesabını izinsiz biçimde üstüne almasından kaynaklandığı belirtiliyor. 

Mehmet Öz'ün avukatı Michael J. Cohen belgede şu ifadeleri kullandı:

Dr. Öz, Seval ve anneleri Suna Öz, Nazlım'ın babasının parasını çaldığına dair kanıtları ortaya çıkardığı için kira gelirinin dağıtımını durdurdu.

Nazlım'ın "annemizi yaşayacağı paradan ve mirasından mahrum bıraktığı" da öne sürülüyor. 

Yeminli ifadeye göre Nazlım Öz, babasının gerçek vasiyetini geçersiz kılmak için 2018'de onun vasiyetinin sahtesini yapmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa Öz'ün parasının izini sürmek için 2019'da soruşturma başlatmıştı. Yeminli ifadede Nazlım'ın Hollanda, Hindistan ve Cayman Adaları'nda banka hesaplarının olduğunun ortaya çıktığı iddia ediliyor. 

Öz, Manhattan Yüksek Mahkemesi'nden Türkiye'deki dava çözülene kadar kız kardeşinin kendisine açtığı davayı durdurmasını istiyor. 

 

Independent Türkçe, Page Six, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU