Buldan: Barışı bu ülkeye biz getireceğiz ama önce Erdoğan'ı, AKP'yi göndereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Şimdi en büyük barış ittifakını kurma zamanıdır, barış hemen şimdi deme zamanıdır. Barışı bu ülkeye biz getireceğiz ama önce Erdoğan’ı AKP’yi göndereceğiz" diye konuştu

Fotoğraf: HDP

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin Gaziantep İl Kongresi'ne katıldı.

Konuşmasında hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiren Buldan, "Şimdi öyle bir iktidar var ki Kürt sorununu inkar eden bir zihniyete sahiptir. Barış imkanlarına büyük zararlar veren bir iktidar var karşımızda" ifadelerini kullandı.

Buldan şöyle devam etti:

Şimdi en büyük barış ittifakını kurma zamanıdır, barış hemen şimdi deme zamanıdır. Barışı bu ülkeye biz getireceğiz ama önce Erdoğan’ı AKP’yi göndereceğiz. Bu ülkeye barışı bizler getireceğiz. Çünkü biliyoruz ki barış samimiyet ister barış ilkeli bir duruş ister. İktidar Ukrayna savaşına karşı çıktığını iddia ediyor ama Türkiye içinde yaşananlara, Türkiye’nin komşu ülkelerin içinde yaptıklarına bakmadan Ukrayna’da müzakere çağrıları yapan iktidara buradan seslenmek istiyorum. Kürd'e olan düşmanlığınız Türkiye demokrasisine olan düşmanlığınız, kadınlara yaptığınız düşmanlıklar, HDP'ye yaptığınız düşmanlıklar ortada dururken Ukrayna için yaptığınız çağrıların hiçbir samimiyeti olmadığını ifade etmek istiyorum. Önce aynayı kendinize tutmasını bileceksiniz, önce kendi içinize bakmasını bileceksiniz, sonra dışarıya yapacağınız müzakere ve barış çağrılarının inandırıcılığı o zaman ortaya çıkar.

"Muhalefeti ilkeli davranmaya davet ediyoruz"

Muhalefet partileri de Buldan'ın hedefindeydi

"İktidarın yaydığı ve iktidarın ortaya koyduğu bütün hukuksuzluklardan şikayet eden ama uygulamaya gelirken yerine getirmeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız" ifadelerini kullanan Buldan, "HDP’nin milletvekillerine dokunulduğu zaman evet oyu kullanan bir muhalefet var. HDP haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrarken sessiz kalan bir muhalefet var. Muhalefet bu tutumunu bir kez daha gözden geçirmelidir. Türkiye’de sanki ortada bir hukuk varmış gibi ilkesiz davranan, hükümetin yanında yer alan muhalefeti bir kez daha özellikle bu anlattıklarım üzerinden ilkeli davranmaya davet ediyoruz. Çünkü bu saldırılar, baskılar hukuksuzluklar, sadece HDP’ye değil aynı zamanda demokrasiye yapılan saldırılardır. Türkiye’nin geleceğine yapılan saldırılardan bugün ekonomiyi ne hale getirdiklerini hepimiz biliyoruz " diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU