Birleşik Krallık, ABD ve Rusya imzalamıştı... Ukrayna Parlamentosu, Budapeşte Memorandumu ülkelerinin acil harekete geçmesini istedi

Budapeşte Memorandumu Ukrayna'nın güvenliğini ve toprak bütünlüğünü garanti altına alıyor

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna Parlamentosu uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak Budapeşte Memorandumu kapsamındaki garantör ülkelerden Rus saldırganlığını durdurmak için derhal harekete geçmelerini talep etti.

Parlamento tarafından kabul edilen açıklamada, "Ukrayna'nın Verkhovna Rada'sı, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik silahlı saldırganlığını etkili bir şekilde durdurmak, Rus birliklerini ve askeri araçlarını ülke topraklarından geri çekmek için derhal harekete geçilmesi ve egemenliğinin yeniden temin edilmesi amacıyla Ukrayna'ya gerçek yardım sağlanması talebiyle Budapeşte Memorandumu ülkelerine çağrıda bulunuyor.” ifadesine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna'nın nükleer silahlardan arınması sonrası Birleşik Krallık, ABD ve Rusya tarafından 1994'te imzalanan Budapeşte Memorandumu, Ukrayna'nın güvenliğini ve toprak bütünlüğünü garanti altına alıyor.

Rus askerleri Kiev'de

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki ayrılıkçı bölgeleri tanımasının ardından başlattığı askeri harekat ikinci gününde.

Ukrayna Savunma Bakanlığı bugün Rus birliklerinin kent merkezindeki parlamento binasına yaklaşık dokuz kilometre mesafedeki Obolon semtinde olduğunu açıkladı

 

 

AA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU