Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Şam'ı ziyaret edecek

Fetih Hareketi Merkez Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Rucub ile beraberindeki Fetih heyeti, 6 Ocak'ta gittiği Şam'da Esad rejiminin yetkilileriyle görüşmüştü

Fetih Hareketi Merkez Yürütme Kurulu Genel Sekreteri, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın "yakın zamanda" Suriye'ye resmi bir ziyarette bulunacağını açıkladı / Fotoğraf: Twitter

Fetih Hareketi Merkez Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Cibril er-Rucub, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "yakın zamanda" Suriye'ye resmi bir ziyarette bulunacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye'nin başkenti Şam'da Esad yönetimi yetkilileriyle çeşitli görüşmeler gerçekleştiren Rucub, basın toplantısı düzenledi.

Rucub, toplantıda herhangi bir tarih belirtmeden Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın yakın zamanda Şam'a resmi ziyaret gerçekleştireceğini ifade ederek, "Abbas'ın ve beraberindeki heyetin Şam ziyareti, işgal devletinin (İsrail) Filistin davasını sona erdirmek için benzeri görülmemiş gerilimine karşın Filistin durumunun düzeltilmesi için gerçek bir atılım oluşturacaktır" dedi.

mekdad.jpg
Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi  Merkez Komitesi Sekreteri Tümgeneral Cibril Reccub ve beraberindeki heyet ile görüştü / Fotoğraf: SANA

 

Fetih Hareketi Merkez Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Rucub ile beraberindeki Fetih heyeti, 6 Ocak'ta gittiği Şam'da Esad yönetiminin yetkilileriyle görüşmüştü.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre Rucub, dün Esad yönetiminin Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ile gerçekleştirdiği görüşmede Abbas'ın, Beşşar Esad'a Suriye ile olan tarihi ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediğine ilişkin mesajını iletmişti.

Temmuz 2021'den bu yana Arap ülkelerinin Suriye ile ilişkilerini normalleştirme hamleleri, özellikle Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'ın gerçekleştirdiği çeşitli toplantılar, anlaşmalar ve ekonomik ilişkilere ilişkin sözleşmelerle ivme kazanmaya başladı.

Bu nedenle gözler, mart ayında Cezayir'de gerçekleştirilecek Arap Birliği Zirvesi'nde Suriye'nin askıda olan üyeliğinin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusuna çevrilmiş durumda.

Arap Birliği 12 Kasım 2011'de Esad yönetiminin barışçıl protestoları askeri müdahaleyle bastırmasına karşılık, Suriye'nin üyeliğini askıya almıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU