İsrail, Kovid-19 aşısında risk grubundakiler için dördüncü doza geçti

Ülkede sağlık çalışanlarından bir gruba dördüncü doz aşı yapıldı. Bu dozun Omikron varyantına karşı etkili olup olmadığı araştırılacak

Fotoğraf: Reuters

İsrail, bağışıklık sistemi güçsüz olanlar için koronavirüs aşısının ikinci takviye dozunu onayladı.

Reuters'ın aktardığına göre üst düzey bir sağlık yetkilisi, yüksek risk grubundakiler için ikinci takviye dozu uygulamasına geçileceğini ancak daha geniş çapta bir kullanım için henüz son kararın verilmediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'de bir hastane Pazartesi günü sağlık çalışanlarından oluşan bir gruba dördüncü doz koronavirüs aşısı uyguladı. Gerçekleştirilen araştırma, ikinci takviye dozunun yeni koronavirüs varyantı Omicron ile mücadelede etkili olup olmayacağı konusunda bugüne kadarki en büyük araştırma niteliğinde. Araştırmanın sonuçlarına iki hafta içinde ulaşılması bekleniyor.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett dün, yeni doz açıklamasının ardından "İsrail'in Omicron varyantı ile mücadeledeki stratejisi açıktır: Dalga ne kadar büyükse onunla mücadele için korunma yöntemlerine de o kadar fazla ihtiyacımız olacak" demişti.

İsrail, Kovid-19'un yeni varyantı Omicron nedeniyle kasım sonundan itibaren yabancıların ülkeye girişine yasak getirmişti.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU