İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü vefatının 48. yılında mezarı başında anıldı

Anıtkabir'deki mezarı başında düzenlenen törene, İnönü ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar katıldı

Fotoğraf: AA

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 48'inci yılında Anıtkabir'deki mezarı başında anıldı.

Törene, İnönü'nün kızı Özden Toker, torunu Ayşe Gülsün Bilgehan ve bazı aile fertlerinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Heyet, daha sonra İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti. İsmet İnönü'nün öz geçmişinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP ve ailesi adına kabre çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İnönü ailesine taziye dilekleri iletildi.

 

20211225_2_51461054_71947216.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kılıçdaroğlu mesaj paylaştı 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,İnönü'nün vefatının 48'inci yılı dolayısıyla Twitter hesabından da bir mesaj paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yol arkadaşı, halkımızın varlık ve yokluk mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı'nın kahramanı, Lozan Zaferi'nin mimarı, 2. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanım İsmet İnönü'yü aramızdan ayrılışının 48'inci yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" ifadesini kullandı.

 

20211225_2_51460952_71946899.jpg
Fotoğraf: AA

 

Malatya’da tören düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 48. yılında memleketi Malatya'da düzenlenen törenle anıldı.
Tarihi Kapalı Çarşı üstündeki İnönü Anıtı önünde düzenlenen törende, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, anıta çelenk sundu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU