Azalan nüfusa ilişkin korkuların arasında, nesli tükenme tehdidi altında olan bir grup maymunun işlek bir yoldan karşıya geçmesine yardımcı olmak için bir köprü inşa edildi.
Rio de Janeiro'daki korumacılar, altın aslan tamarinlerinin daha fazla ormanlık alana erişimini sağlama fikrini ortaya attı.
Rio de Janeiro'daki Atlantik Ormanı, bu türün yaban hayatında hala var olduğu, dünyadaki tek yer.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Uzmanlar, maymunların çift şeritli anayol sebebiyle küçük bir ormanlık alana hapsolmasından endişe duyuyordu.
Ancak ağaçlar ve bitkilerle kaplı ekolojik bir köprü, maymunların artık işlek yolu kolayca geçebileceği ve daha büyük bir alanda dolaşabileceği anlamına geliyor.
Brezilya'daki Associação Mico-Leão-Dourado'nun (Altın Aslan Tamarin Derneği) genel sekreteri Luís Paulo Marques Ferraz, Reuters'a, "Bilim insanları, orada yaşayan tamarin nüfusunun yolun diğer tarafından tamamen izole olacağını ve bunun koruma açısından gerçek bir sorun yaratacağını gösterdi" dedi.
Genetik açıdan bu popülasyon izole olacaktı ve bu gerçekten kötü. Korunan ve birbirine bağlı büyük bir ormana ihtiyacımız var.
Ferraz, 2 bin bireyden oluşan altın aslan tamarin popülasyonunun en az 25 bin hektar genişliğinde ormana sahip olması gerektiğini ama ormanların meralar, yollar ve kasabalar tarafından bölünmesi sebebiyle türün Brezilya'daki doğal yaşam alanlarının yaklaşık yüzde 95'ini kaybettiğini söyledi.
Korumacılar son birkaç on yılı maymunları yok oluşun eşiğinden kurtarmaya harcadıysa da bir sarı humma salgını bu çabaların tümünü riske atmıştı.
Bir araştırmaya göre hastalık, 2018'de popülasyonun yüzde 32'sini yok ederek, tütün sayısını 3 bin 200'den 2 bin 500'e düşürmüştü.
* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
https://www.independent.co.uk/climate-change
Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik
© The Independent