DP'li Enginyurt'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Kafa mı buluyorsunuz bu milletle?

DP Ordu Milletvekili Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Dolarlar senin etrafında, senin yandaşlarında. Birine çağrı yapacaksan yanındakilere yap" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2022 yılı bütçesinin halkın, emekçinin, çiftçinin, köylünün, 3 bin 600 ek gösterge bekleyenlerin, kadro bekleyenlerin, asgari ücretlinin, sanayicinin bütçesi olmadığını belirtti. 

Bütçenin "faiz lobisinin bütçesi" olduğunu kaydeden Enginyurt, bu bütçenin millete hayır getirmeyeceğini ve 2022 yılının da "iyi geçmeyeceğini" öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erken seçim değil şimdi seçim yapın"

"İktidar 6 ay sonra her şeyin güzel olacağını söylüyor, sanki 20 yıldır ülkeyi DP ile CHP yönetiyor" ifadesini kullanan Enginyurt, milletin her gün akşam gelen zamlarla, marketlerde sürekli değişen etiketlerle daha da fakirleştiğinin altını çizdi. 

Enginyurt, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete 'Dolarlarınızı bozdurun.' diyor. Bankada doları olanlar kim? Yastık altında dolar mı kaldı? Bu millet her seferinde sana inandı, dolar bozdurdu, her bozdurduğunda da zarar etti. Dolarlar senin etrafında, senin yandaşlarında. Birine çağrı yapacaksan yanındakilere yap. Kafa mı buluyorsunuz bu milletle, insanlar evine ekmek getiremiyor. Bu anlayışla Türkiye yönetilemez. Erken seçim değil şimdi seçim yapın, ülke batağa gidiyor, daha da yoksullaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi yönetemiyorsun. Yanındakiler bunu sana söylemekten korkuyorlar.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU