AB, Türkiye'deki mültecilere 325 milyon euroluk insanı yardım sağlayacak

Lenarcic, "Türkiye’de bulunan hassas durumdaki mülteciler beş yılı aşkın bir süredir insani yardımlarımıza güvenerek hayatlarını sürdürüyor, onları hayal kırıklığına uğratmayacağız" dedi

Türkiye'de mülteciler için oluşturulan kamplarda biri / Fotoğraf: AA

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’ye, mülteciler için 325 milyon euro ilave insanı yardım sağlayacak.

Ankara’ya yaptığı bugünkü ziyaret sırasında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AB Komisyonu’nun Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic şunları söyledi:

Türkiye’de bulunan hassas durumdaki mülteciler beş yılı aşkın bir süredir insani yardımlarımıza güvenerek hayatlarını sürdürüyor, onları hayal kırıklığına uğratmayacağız. Bugün açıklanan fonlar sayesinde AB 2023 yılı başına kadar SUY programını devam ettirecektir. Bu fonlar, birçoğu özellikle koronavirüs pandemisinden çok ciddi etkilenmiş olan yüz binlerce aileyi hayata bağlayan kritik bir destek sağlıyor. Nakit desteği bu ailelerin en acil ihtiyaçlarının ne olduğuna kendilerinin karar vermesine imkan vererek aynı zamanda Türk ekonomisine de katkıda bulunuyor. Bu AB için, insani yardım alanındaki ortaklarımız ve Türk Hükümeti için önemli bir başarıdır.

Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı kapsamında Türkiye’deki 1,5 milyonu aşkın mülteciye, temel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla bir elektronik karta yüklenmiş şekilde aylık nakit transferi sağlanıyor.

Bugün açıklanan fon, 25 Haziran 2021 tarihli AB Konseyi'nin ardından Başkan von der Leyen tarafından açıklanan ve Türkiye'deki mültecileri desteklemeyi amaçlayan 3 milyar euroluk paketin bir parçasını oluşturuyor.
 

Independent Türkçe, Euronews Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU