Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Alparslan Türkeş’i anma etkinliğine düzenlenen saldırının ardından Seval Türkeş ile konuştu. Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendilerine savaş açtığını ifade etti.
DAHA FAZLA OKU
- Ankara Emniyeti'nden "Türkeş etkinliği" açıklaması: Çevik Kuvvet, grupları ayırmış ve olay sonlandırılmıştır
- Alparslan Türkeş anmasına saldırısının ardından Ahmet Kutalmış Türkeş'ten açıklama: İl Başkanı ve Ocak'taki insanlar Bahçeli'nin izni olmadan adım bile atamaz
- Alparslan Türkeş anmasına saldırı
Pehlivan'ın aktardığına göre Türkeş, şunları söyledi:
Bu saldırı iç çatışma çıkarmayı amaçlayan bir provokasyon gibi. MHP’nin direkt sorumluluğunu görüyorum. Eğer sorumluluğu yoksa, Sayın Bahçeli’nin Ankara İl Başkanı’nı görevden alması gerekiyordu. Türkeş, bugün yattığı yerden kalksa bu saldırganlar kaçacak delik arar. Böyle bir tablo hem utanç verici, hem de çok üzücü.
Sayın Bahçeli, Türkeş’in ölümünden itibaren şahsıma ve evimize savaş açtı. Benim kendisine bir saygısızlığım olmadı ama o beni sürekli engelledi. Yıllardır bu baskının altındayız. MHP radikal bir değişime gitmediği sürece memleket huzur bulamaz.
Ankara'da gerçekleştirilen Alparslan Türkeş Anması etkinliğine saldırı düzenlendi. MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ'un hedef göstermesinden sonra 50'ye yakın kişi, etkinliğin düzenlendiği salonun kapısında çevik kuvvet polislerinin beklemesine rağmen salona girerek, Alparslan Türkeş'e Kuran tilavetinden sonra dua edildiği esnada sahnedeki bayrakları alıp protokole saldırdı.
Cumhuriyet, Independent Türkçe