Marx ve Lenin, Hindistan'daki düğünde damat Engels'i yalnız bırakmadı

Engels ve Ho Chi Minh de Komünist Parti'nin iktidarda olduğu Kerala'daki düğüne katıldı

Soldan sağa: Kerala eyaletindeki Athirappilly kasabasında düzenlenen düğün sırasında bir grup fotoğrafı için Marx, damat Engels, gelin Mismitha, Lenin ve Ho Şi Minh'e katılıyor (AFP)

Geçen hafta sonu Marx, Lenin ve Ho Şi Minh, arkadaşları ve damat Friedrich Engels'in düğünü için Hindistan'ın güneyinde yer alan Kerala eyaletindeki büyük komünist buluşmada bir araya geldi.

Bununla birlikte işin ilginç yanı, 4 kişi de ünlü siyasi düşünürlerin adını taşıyordu.

Hepsi de orak ve çekice sarsılmaz bağlılığıyla ünlü Kerala eyaletinde yer alan Athirappilly kasabasındaki Komünist Parti'nin üyesi.

Yerel gazete Mathrubhumi'nin haberine göre Engels ve Lenin kardeşken, arkadaşları Marx ve Ho Şi Minh de partideki başka bir yerel aktivistin oğulları.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dört arkadaş da, Dubai'de yaşadığı ve düğüne katılmak için oradan uçakla geldiği bildirilen Marx dışında, eyaletteki Komünist Parti'nin siyaseten aktif üyeleri.

The New Indian Express gazetesine açıklamasında Engels, şaka yaparak "Elbette, Komünizmin tüm devlerinin tek karede bir araya gelmesi çok nadir görülür" dedi.

Engels'e göre Athirapilly kasabası ve panchayat'ı, yani köy heyeti, uzun süredir Komünistlerin baskın olduğu bir kale olarak biliniyor.

Hindistan, Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliği'ne daha yakındı; özellikle ülkenin güneyinde Rus isimleri nadir karşılaşılan bir şey değil.

Buna benzer bir diğer örnek de, şu anda Kerala'nın komşu eyaleti Tamil Nadu'nun Eyalet Başkanı M. K. Stalin. Babası M. Karunanidhi, oğlunun adını Sovyet diktatörüne hitaben Stalin, Rusya'da ölmeden sadece birkaç gün önce vermiş.
 


Karunanidhi, ölümünden önce eyalet başkanı olarak da görev yapan ve açık şekilde ateist kimliğe sahip, eyaletin en önde gelen liderlerinden biriydi.

Bu yıl haziranda yaşanan benzer bir olayda, "Sosyalizm" adlı bir adam, Hindistan'ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinin laik lideriyle adaş olan "Mamata Banerjee" adlı kadınla evlenmişti.

Bengal'in Eyalet Başkanı Banerjee, Hindistan'ın sağcı Başbakanı Narendra Modi'nin dişli bir muhalifi ve All India Trinamool Congress Partisi'nin de lideri.

Dörtlünün buluşması Tamil Nadu'da, Komünizm, Leninizm ve Marksizm adlı kardeşlerin huzurunda gerçekleşmişti.

Hindistan Komünist Partisi'nin bölge sekreteri olan babaları A. Mohan ise "Kübacılık" adını vereceği kız torununun doğumunu beklediğini söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU