Rusya: Taliban ile uluslararası yardım kuruluşları arasında aracılık yapıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin Afganistan'dan askeri birliklerini zamanında çekmemesi nedeniyle Taliban'ın kendilerini bir tür ulusal uzlaşma hükümeti kurma zorunluluğundan muaf gördüğünü kaydetti

Fotoğraf: AFP

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin, Afganistan'a insani yardım tedarik edilmesi konusunda uluslararası organizasyonlar ile Taliban yönetimi arasında anlaşmaya varılması hususunda yardımcı olduğunu söyledi.

Lavrov, Rossiya-24 devlet televizyon kanalına verdiği röportajda, Afganistan'daki durum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın Afganistan'a yardım ulaşması konusundaki çalışmalarına değinen Lavrov, bu ülkeye insani yardımın artık ulaşması gerektiğini ifade etti.

"Birçok ülke yardımı doğrudan hükümete vermek istemiyor"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Batılı ülkelerin Afganistan'a uygun şekilde katkıda bulunmaya başladığını gördüğünü kaydeden Lavrov, bu yardımın nasıl dağıtılacağının sorun olduğunu belirtti.

Lavrov, "Birçok ülke yardımı doğrudan hükümete vermek istemiyor, uluslararası organizasyonlar aracılığıyla çalışmak istiyorlar. Bunu bir gerekçe olarak görüyoruz ve Kabil'deki mevcut yönetim ile başta insani yardım kuruluşları olmak üzere uluslararası organizasyonların ilgili çalışmaları yürütmesinde anlaşmaya varmasına yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Lavrov, ABD'deki bazı siyasi analistlere göre, Washington'un Afganistan'dan askeri birliklerini zamanında çekmemesi nedeniyle Taliban'ın kendilerini bir tür ulusal uzlaşma hükümeti kurma zorunluluğundan muaf gördüğünü dile getirdi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU