Hindistan'da bir kız çocuğu YouTube'dan izlediği videolarla evde doğum yaptı

Polis 21 yaşındaki bir adamı tutukladı ve tecavüz suçlamasıyla nezarethaneye attı

Temsili: 18 Ekim 2019'da Yeni Delhi'deki Sitaram Bhartia Hastanesi'nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde yeni doğan bir bebek (AFP)

Hindistan'da polis, 17 yaşındaki bir kız çocuğunun YouTube'taki öğretici videolardan faydalanarak evde doğum yaptığını, ailesininse kızlarının hamileliğinden haberdar olmadığını söyledi.

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletindeki kız çocuğu 20 Ekim'de doğum yaptı fakat ailesi kızlarının doğum yaptığını iki gün sonra, odasından yeni doğan bebeğin ağladığı duyulunca öğrendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kottakkal Polis Karakolu memuru MK Shaji, The Independent'a kız çocuğunun hemen bölge hastanesine götürüldüğünü söyledi ve hem kızın hem de yeni doğan bebeğin güvende ve iyileşmekte olduğunu ekledi. Polis, kızla aynı muhitte yaşayan 21 yaşındaki bir adamı tutukladı. Kız çocuğu reşit olmadığı için polis, adamı tecavüz suçlamasıyla ve Çocukların Cinsel Suçlardan Korunması Yasası gereğince nezarethaneye attı.

Shaji "İkilinin bir ilişkisi vardı. Adam bir gün kızın evine gelmiş ve cinsel ilişkiye girmişler" dedi.

Çocuk hamile olduğunu öğrendiğinde konuyu ebeveynlerine açıklamamış.

Polis, çocuğun annesinin gözünün bozuk olduğu, babası da bir hastanede gece bekçisi olarak çalıştığı için ailenin durumdan haberdar olmadığını söyledi. Shaji, kız çocuğunun hamileliğini bol giysiler giyerek saklamayı başardığını da sözlerine ekledi.

Shaji "YouTube'dan doğumla ilgili her şeyi incelemiş ve doğum esnasında göbek bağını kendi başına makasla kesmiş. Cep telefonundan YouTube'a bakarak her şeyi öğrenmiş" dedi.

Polise göre her iki aile de çocuklarının ilişkisinden haberdardı ve kız çocuğu yasal olarak evlenebileceği 18 yaşına girince evlenmeleri planlanıyordu. Fakat Shaji, kızın iki aile arasında "sorun yaratmasından" korktuğu için hamileliğini gizli tuttuğunu söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU