CHP heyeti Erbil'de Mesud Barzani ile görüştü

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyet Erbil ziyareti sırasında Mesud Barzani ile bir araya geldi

Foto: IKB Başkanlık Ofisi

CHP heyeti, eski IKB Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani ile de bir araya geldi.

Mesud Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, konuk heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını Barzani’ye iletti.

Rudaw'da yer alan habere göre; Türkiye'nin tarihsel değişimine değinen Oğuz Kaan Salıcı, demokrasi talebinin bölgenin değişimi için önemli bir faktör olacağını, dolayısıyla adalet ve ilerleme adına bölgede demokrasi yanlısı güçlerin dostane ilişkiler içerisinde olmasının önemli olduğunu dile getirdi.

IKB'nin Irak ve bölgedeki önemine değinen Salıcı, iki taraf arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzuladıklarını kaydetti.

Konuk heyeti sıcak bir şekilde karşılayan Mesud Barzani de, bölgedeki halkların kaderinin bir birine bağlı olduğunu, bu nedenle en doğru yolun birlikte kardeşçe, barış içerisinde yaşamak, sorunlarını çözüp inkar dilini bir tarafa bırakmak olduğunu söyledi.

Barzani ayrıca tüm taraflar açısından en iyi olanın geçmiş deneyimlerden ders çıkarmak, halklar arasındaki barış ve birlikte yaşama hizmet etmek olduğunu vurguladı.

KDP Politbüru Sekreteri Fazıl Mirani, Politbüro üyeleri Zaim Ali, Cafer Eminki’nin de hazır bulunduğu görüşmede bölgedeki siyasi gelişmeler, Irak’ta gerçekleştirilecek olan erken genel seçimler de ele alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mesruz Barzani ile de görüştüler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki parti heyeti, Irak'ın Erbil kentinde, Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.

IKB Başbakanlığı'ndan CHP heyetinin Barzani ile görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Görüşmede, Türkiye ve IKB arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik konuların ele alındığı belirtilen açıklamada, "CHP Başkan Yardımcısı, Partisinin Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını IKB Başbakanı'na iletip, böylesi yüksek bir heyetle ilk defa IKB'ye gelmekten de memnuniyetlerini dile getirdi." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı'nın, ziyaret amaçlarının Türkiye ve IKB arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve CHP'nin ortak öneme sahip konulardaki görüşünü ifade etmek olduğunu söylediği aktarıldı.

IKB Başbakanı Barzani'nin, Türkiye'nin önemli bir komşu ve bölgesel bir ülke olduğunu belirttiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin, her zaman zenginliğin bir sembolü olan çok uluslu, farklı etnik ve dinleri içinde barındıran ülke konumundaki Türkiye ile sürekli iyi ilişkiler geliştirmeyi arzuladığını kaydetti.

 

 

 

 

AA, Rudaw

DAHA FAZLA HABER OKU