Uzmanlardan uyarı: Çocukların kitlesel olarak Kovid-19'a yakalanmasına izin vermek sorumsuzca

Dünyanın dört bir yanından bilim insanları, 12 ila 15 yaş arasındaki tüm çocuklara Kovid aşısı sunulması çağrısında bulundu

Bir grup bilim insanı, çocuklarda kitlesel enfeksiyona izin vermenin "sorumsuz" bir adım olduğu uyarısında bulundu (Unsplash)

Bir grup bilim insanı, çocukların kitlesel enfeksiyonuna izin vermenin "sorumsuzca" olduğunu belirterek 12 yaşın üzerindeki tüm çocuklara koronavirüs aşısı sunulması uyarısında bulundu.

Ebeveynler, bakıcılar ve eğitim personelinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından uzmanlar, pandeminin eğitim üzerindeki etkisiyle ilgili endişelerini dile getirmek için Birleşik Krallık Eğitim Bakanı Gavin Williamson'a bir mektup yazdı.

Mektubun yazarları, İngiltere'deki politikaların yakında "neredeyse hiçbir önlem olmadan" kalabalık alanlara karışan ve virüs "kapma riskine açık" büyük bir nüfusun oluşacağı anlamına geldiğini savunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce İskoçya ve ABD'de okulların yeniden açılması, "yeterli önlemlerin" alınmamasının virüsün çocuklar arasında yayılmasına yol açabileceğini, bunun da öğrencilerin ve personelin hasta olması nedeniyle kayda değer miktarda devamsızlığa yol açarak öğrenme sürecini daha da bozabileceğini ortaya koymuştu.

British Medical Journal'da (BMJ) yayımlanan açık mektupta şu uyarı yer aldı:

İngiltere'nin politikaları yakında elimizde yüksek enfeksiyon riski taşıyan, virüse yakalanmaya açık ve neredeyse hiçbir önlem olmadan kalabalık ortamlara karışan büyük bir nüfus olacağı anlamına geliyor.

Mektubun yazarları, çocukların pandemide uzun Kovid de dahil "önemli zararlardan" mustarip olduğunu söyleyerek şunları ekledi:

Dolayısıyla çocuklarda kitlesel enfeksiyona izin vermek sorumsuzluktur.

Londra Üniversitesi Akademisi ve İngiltere Halk Sağlığı (Public Health England) tarafından yürütülen ve bu hafta yayımlanan bir araştırmada, koronavirüse yakalanan 7 çocuktan birinin neredeyse 4 ay sonra semptom gösterebileceği tespit edilmişti.

Çalışmada, test sonucu negatif çıkanlara kıyasla pozitif çıkan kişilerde 15 hafta sonra üç veya daha fazla semptom bildirme olasılığının iki kat daha fazla olduğu iddia edildi.

Ancak çalışmanın başyazarı Profesör Sör Terence Stephenson, durumun "en kötü senaryo olarak düşünülenlere hiç yakın olmadığını" gösterdiğine inandığı verilerin kendini yeniden "güvende" hissettirdiğini belirtti.
 


Williamson'a gönderilen mektubu kaleme alan grup, "12 ila 15 yaş arasındaki tüm çocuklara, erişimin ve aşılı kişi sayısının artması için okullarda" aşı olma imkanı sunulması çağrısında bulundu.

Ayrıca ortaokul öğrencileri ve sınıflardaki personel için yüz maskesi kuralları getirilmesi, sosyal baloncukların tekrar kurulması ve bina havalandırmalarına daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulundular.

İmzacılar arasında Birleşik Krallık, ABD, Almanya, Hindistan ve Norveç'ten bilim insanları yer aldı.

Listeye isimlerini ekleyenler arasında Independent Sage, Parent SafeEdForAll grubu ve Ulusal Eğitim Birliği üyeleri de vardı.

Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI), aşıların 12 ila 15 yaş arasındaki sağlıklı herkesi kapsayacak şekilde genişletilmesi konusunda henüz bir tavsiyede bulunmadı.

Williamson bu hafta "çok, çok yakında" bir karar alınmasını umduğunu söyledi ve birçok kişinin "16 yaş altındakilere aşı yapabilecek durumda olduğumuzu samimiyetle umduğunu" söyleyerek, aşı programının genişletilmesine destek verdiğini belirtti.

Press Association'dan da yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU