Irak Cumhurbaşkanı: Mısır’ın kalkınma ve istikrar konusundaki deneyimini takdir ediyoruz

Irak Cumhurbaşkanı: Sisi Irak’ı seviyor

Fotoğraf: Independent Türkçe

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Irak’ı sevdiğini söyleyerek, Irak’ın Mısır’ın inşaat ve kalkınmanın yanı sıra ülke genelinde güvenlik ve istikrarın sağlanması konusundaki deneyimini takdir ettiğini belirtti.

Salih, Cumartesi günü yapılacak olan Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı vesilesiyle Arap ve yabancı medya heyetleriyle bugün gerçekleştirdiği görüşmede, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın, çeşitli ekonomik ve kalkınma yönlerini içeren üçlü işbirliği sistemi aracılığıyla Irak ile işbirliği yapmaya istekli olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı, “Irak’a Komşu Ülkeler Konferansı, Irak ile komşu olan ülkeler ile bölgedeki dost ülkeler arasında ekonomik entegrasyon ve işbirliğini tesis etmek için Irak’ın bölgesel meseleler ve ortaklık yolları konusundaki vizyonunu teyit etmesi için bir fırsat olacak” dedi.

Irak’ın 70 yıllık savaşlar, çatışmalar, anlaşmazlıklar ve terörden sonra bir güvenlik ve istikrar ortamı yaratmayı dört gözle beklediğini dile getiren Salih, “Bütün Irak halkı, devletin temel direkleri ve egemenliği güçlendirmek, kazanımlarını korumak ve Irak’ın binlerce yıldır olduğu gibi komşu ülkeler arasında bir buluşma noktası olması konusunda kararlıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Salih, Irak’ın Filistin meselesindeki tutumunun, Filistin halkının haklarını savunma, özlemlerini gerçekleştirme ve onların tam ve meşru haklarını elde etme konusunda sabit olduğunun altını çizerek, “Filistinlilerin tam ve meşru hakları gerçekleşmeden Ortadoğu’da barış olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU