Kabil'den tahliye edilen Afgan kadın ABD kargo uçağında doğum yaptı

Anneyle bebeğin durumu iyi

Pentagon, Afganistan'ın başkenti Kabil'den 14 Ağustos'tan beri 17 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı (ABD Hava Kuvvetleri)

Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan'dan tahliye edilen bir kadın, ABD uçağında doğum yaptı.

ABD Hava Kuvvetleri cumartesi günkü doğumun ardından, adı açıklanmayan annenin ve kız bebeğin durumunun iyi olduğunu duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan açıklamada Afgan kadının önce ABD'nin Ortadoğu'daki bir üssüne tahliye edildiği ve oradan Almanya'ya doğru yola çıktığı bildirildi. Yetkililer, Ramstein Hava Üssü'ne nakledilecek kadının C-17 kargo uçağında doğum sancılarının başladığını kaydetti.

 

skynews-kabul-afghanistan-evacuation_5481326.jpg
ABD'nin C-17 kargo uçağıyla düzenlediği tahliye seferlerinden birinde uçağa 823 kişi binmişti (Reuters)

 

Uçak 28 bin fitteyken annenin düşük hava basıncı nedeniyle komplikasyonlar yaşamaya başladığı açıklandı:

Uçak komutanı, kabin basıncını yükseltmek için alçalmaya karar verdi. Bu sayede annenin durumu stabilize oldu ve hayatı kurtuldu.

Doğum, uçak üsse indikten kısa bir süre sonra ABD Hava Kuvvetleri'nin sağlık biriminden personelin yardımıyla uçağın kargo bölümünde gerçekleşti. Bölgedeki bir hastaneye kaldırılan anneyle çocuğun durumunun iyi olduğu bildirildi.

ABD ordusundan Tuğgeneral Josh Olson ayrıca, 5 bin kişiyi ağırlayabilen Ramstein Hava Üssü'nün kapasitesinin pazar akşamına kadar 7 bin 500'e çıkarılacağını söyledi.

 

Independent Türkçe, CNN International, Gazete Duvar

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU