Subway CEO'su "ton balığı DNA'sına rastlanmayan" ton balıklı sandviçlerini savundu

CEO, Subway'in ton balıklı sandviçlerinin "favori ikilisinden" biri olduğunu söyledi

Subway, Türkiye'de de faaliyet gösteriyor (AP)

Subway CEO'su John Chidsey, gerçek ton balığı içerip içermediğine dair tartışmalar sonrası, sandviç restoranı zincirinin ton balığını savundu.

Menü ögesinin "ton balığı içermediği" iddiasıyla bu yıl aleyhine dava açılan Subway bir süredir ton balığına ilişkin sorularla yüzleşirken, New York Times'ın laboratuvar analizine dayanan yakın tarihli bir haberinde sandviç içeriğinde "ton balığı DNA'sına" rastlanmadığı öne sürüldü.

Bununla birlikte, salı günü gerçekleşen menü revizyonu hakkında CNN'e konuşan Chidsey, Subway'in "ton balığıyla çok gurur duyduğunu" belirterek, şirketin ton balığına duyduğu güven sebebiyle bu malzemenin yeni değişikliklerden etkilenmeyeceğini söyledi.

Sandviç restoranı zincirinin CEO'su ayrıca ton balıklı sandviçin esasen menüdeki en sevdiği iki ögeden biri olduğunu da açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Röportaj sırasında Chidsey öncelikle söz konusu şikayetin içeriğinin haziranda Subway ton balığının "yüzde 100 ton balığı" olduğu yönünde değiştirildiğini ve bu kez ton balığının türünün sorgulandığını belirterek, endişelerin "bilimin takip edilmesiyle" giderilebileceğini ifade etti.

Ne tür bir ton balığı olduğunu sorguluyorlar. Ama bunun yüzde 100 ton balığı olduğunu kabul ediyorlar. Asıl mesele bu değil. Bilimi takip edin derim. Bilimi takip ederseniz ton balığı pişirilince DNA'sının denatüre olduğunu görürsünüz. Yani test yapmaya kalktığınızda var ya da yok diyemezsiniz.

Chidsey daha sonra, hâlâ şüphe duyanları subwaytunafacts.com'u ziyaret etmeye çağırdı, Subway'in bu internet sitesinin ziyaretçilere "tüm bilimsel detayları" anlattığını ve ton balığı malzemeleri hakkında süregelen yanlış anlamaları netleştirdiğini söyledi.

Chidsey, zincirin ton balığına olan bağlılığını vurgulamak amacıyla, şirket son 15-16 aydır menüyü yenilemek için çalışırken, bu sandviç malzemesinin "dokunmadıkları tek şey" olduğuna da dikkat çekti.

Hindi üzerinde çalıştık. Jambon üzerinde çalıştık. Tavuk üzerinde çalıştık. Biftek üzerinde çalıştık. Ton balığımız çok seviliyor.

Ton balığımızla çok gurur duyuyoruz, bence bu yüzden gerçekten söylenebilecek başka bir şey yok.

Subway'in ton balıklı sandviçlerini kendisinin de sevip sevmediği sorulan Chidsey, "kesinlikle" sevdiğini ve "Hindi Cali Fresh" dışında en sevdiği sandviç olduğunu teyit etti.

Şirketin basın açıklamasına göre, menü yenilemesi, "hemen hemen her temel menü ögesinde iyileştirmelerin" yanı sıra 20'den fazla ögede de değişiklik içerecek. Müşterileri bekleyen bazı değişiklikler arasında yeni ekmek ürünleri, ezilmiş avokado ve Subway'in jambon ve hindisinde "geliştirmeler" yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU