Britney Spears'ın vasilerinden biri olarak belirlenen şirket "değişen koşullar nedeniyle" görevden çekilmek istedi

Profesyonel varlık yönetimi şirketi Bessemer Trust, mahkemeye sunduğu dosyada Spears'ın hayatını kontrol eden vasiliğin kaldırılmasını istediğinden haberdar olmadığını belirtti

Spears mahkemeye verdiği tartışma yaratan ifadesinde, "Evlenip çocuk sahibi olabilmeyi istiyorum" demişti (AFP)

Britney Spears'ın babası James'le birlikte şarkıcının varlıklarının ortak vasisi olacak varlık yönetimi şirketi Bessemer Trust anlaşmadan çekilmeyi talep etti.

The New York Times'ın bildirdiği üzere perşembe (1 Temmuz) mahkemeye sunulan belgede şirket, Spears'ın son dönemde vasiliği kamuoyunun önünde eleştirmesine işaret etti ve "değişen koşullar nedeniyle" görevden çekilmek istediğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket, mahkeme belgesinde kendilerine Spears'ın vasiliğe gönüllü olduğunun ve şirketin ortak vasi olarak hareket etmesine razı geldiğinin söylendiğini aktardı. Ne var ki 23 Haziran'daki kamuya açık özel mahkeme duruşması sırasında Spears, babasının onayı olmadan önemli kişisel veya finansal kararlar alamadığı için vasilikten ayrılmak istediğini aktardığı bir dizi iddiada bulunmuştu.

Bessemer Trust başvurusunda şu sözler yer alıyor:

Fakat 23 Haziran'daki duruşmada vesayet altındaki kişinin ifadesi sonucunda dilekçe sahibi, vesayet altındaki kişinin vasiliğin devamına itiraz ettiğini ve vasiliği sona erdirmek istediğini fark etmiştir. Dilekçe sahibi, vesayet altındaki kişiyi duymuştur ve isteklerine saygı duyacaktır.

Bessemer'in geri çekilme kararı, Spears'ın devam eden vasiliğine daha fazla belirsizlik getiriyor. Spears 13 yıldır bu sistem altında yaşıyor ve geçen hafta mahkemeye tıbbi bir değerlendirme yapmadan düzenlemeden çıkarılma talebinde bulunduğunda durumu "istismar" diye nitelendirmişti.

Spears, "Evlenip çocuk sahibi olabilmeyi istiyorum. Şu anda rahmimde hamile kalmamam için spiral var. Spirali çıkarmak istiyorum, böylece başka bir bebek sahibi olmaya çalışabilirim" ifadelerini kullanmıştı.

Yargıç perşembe Spears'ın son talebini istemişti.

Mahkeme geçen yıl Bessemer Trust'ın Spears'ın varlıklarının ortak vasisi olarak eklenmesine onay vermişti. Fakat şirket, henüz ortak vasi olarak herhangi bir işlem yapmadı ve toplamda yaklaşık 60 milyon dolar (yaklaşık 521 milyon TL) olduğu düşünülen Spears'ın varlıklarından hiçbirini teslim almadı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU