MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversitelere giriş sınavının tamamen kaldırılması gerektiği görüşünü dile getirdi.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, öğrenciler ve sınavlar hakkında şu açıklamaları yaptı:
Evlatlarımızın hayatını 2 günlük bir sınava mahkum etmenin adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur. Yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı, okul öncesi sürecini de hesaba katan modelle her evladımızın ilgi alanına uygun eğitim alanının temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Toplam üniversitelerin kontenjan sayısı 1 milyonu aşmaktadır. Türkiye, sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek kapasiteye sahiptir. Gençlerimizi yarış atı gibi göremeyiz.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
“Neşter zamanı”
İlköğretim ve orta öğretimde uygulanacak müfredat ile ortaöğretim başarısını ve olgunlaşma sınavını esas alan üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır. Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Buna karşılık MHP dert etmiş, Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesinde gönlü ve vicdanı razı olmamıştır. Bu düşüncemiz yeni değildir, dönüp bizlere düşen sorumluluğun farkına varalım.
“Siyasi muhataplarımıza çağrım…”
Siyasi muhataplarımıza çağrımdır, gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım. Gençlerimizi bunaltmayalım. Gençlerimiz eğitim, sağlık, istihdam ve serbest zamanlarının değerlendirilmesiyle ilgili sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.
Genel Başkanımız Sn. Devlet BAHÇELİ, Grup Toplantısında Konuşuyor https://t.co/wKSiRbKnx7
— MHP (@MHP_Bilgi) June 29, 2021
“Cumhurbaşkanı adayınız kimdir?”
Bahçeli, konuşmanın bir kısmında muhalefet partilerinin parlamenter sisteme dönüşe yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. MHP liderinin muhalefete yönelik tepkisi özetle şöyle:
2023 yılındaki seçimlere ortak adayla mı, yoksa ayrı ayrı mı girecekler? Ortak adayla gireceklerse, bu gizemli ve gizli tutulan Cumhurbaşkanı adayı kimdir? Bu kapsamda bir isim üzerinde uzlaşma sağlanmış mıdır? Hadi hükümet oldular diyelim, kabineyi hangi partilerle kuracaklar? Dostlar koalisyonun ana çatısını kimler oluşturacak? Zilletin istediği kabine kuruldu varsayalım, peki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden dönmek için Türkiye hemen halkoylamasına sürüklenmeyecek midir? Değilse siyasi takvim nasıl işleyecektir? Halkoylaması gününe kadar geçen sürede dostlar koalisyonu ne yapacaktır? Hiç mi imza atmayacaktır? Ülkede yaprakta mı kımıldamayacaktır? Sözgelimi halkoylaması yapıldı ve istedikleri gibi sonuç çıktı, bu halde yeniden bir seçim yapılması da mecburi olacaktır.
"Projeyi destekliyoruz, yasal güvence gerekiyor"
MHP lideri konuşmasında Kanal İstanbul projesini samimiyetle desteklediklerini belirtti ve Türkiye'nin "gücüne güç katacağı" görüşünü dile getirdi:
İstanbul Kanal projesini samimiyetle destekliyoruz. Bu proje, Türkiye'nin ve İstanbulumuzun gücüne güç katacaktır. Meskut projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız. Yapılanı yıkmak cinayettir. Varsa gücün, varsa zekan daha iyisini yaparsın.
Independent Türkçe