Salma Hayek, The Matrix'teki ikonik rolü "tembellikten" nasıl kaçırdığını anlattı

Salma Hayek, Red Table Talk'ta ve Carrie-Anne Moss, Matrix'te (Facebook/Warner Bros)

Salma Hayek, The Matrix için yapılan seçmeler sırasında çok "tembel" olduğu için klasik bilim kurgu filmindeki rolü kaçırdığını açıkladı.

Hayek, 1999'da çıkan filmde, nihayetinde Carrie-Anne Moss'un aldığı kadın başrol Trinity rolüne düşünülen başlıca isimlerden biri olduğunu açıkladı. Facebook Watch'ta yayımlanan, Red Table Talk programında sunucu Jada Pinkett Smith'le yer alan Hayek, talk show sunucusu oyuncuyla olan dostluğunun ikisinin de rolü alamamasıyla başladığını anlattı.

Programın söz konusu bölümünde Hayek "Birçok engeli, ekran testini ve bir sürü seçmeyi atlatmıştık. Asya'dan dublör koordinatörleri getirmişlerdi ve bir de fiziksel test vardı" diye anlattı.

Esneğimdir, çeviğimdir ama tembelim de. Gerçekten hiç spor salonuna gitmedim.

Bana 'Koşmalısın' dediler. Ben 'Nereye?!' dedim. 'Etrafta, etrafta koş' dediler ve odanın etrafında bir tur koşamadım bile, nefes nefeseydim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayek daha sonra Pinkett Smith'in kendisinin ardından egzersiz odasına girdiğini ve ona "zayıf, seksi, fena bir makine" diye isim taktığını söyledi.

Hayek "Aman Tanrım, o kadar iyiydi ki!" diyerek güldü.

Çok utanmıştım. Öyle formda, öyle odaklanmış, disiplinli, o kadar yetenekli ve zarifti ki. Ve ben bu kadına baktım ve kendi kendime 'Büyüdüğümde bu kadın olmak istiyorum' dedim.

Nihayetinde Pinkett Smith de Trinity rolünü alamadı ama yönetmenler Lana ve Lilly Wachowski tarafından öyle sevildi ki onu filmin üç devam filminde farklı bir karakteri, Niobe'yi canlandırmaya davet ettiler.

Oyuncu, yakında çıkacak The Matrix Resurrections filminde Niobe rolünde geri dönecek.

Filmin konusu hâlâ gizli olsa da Twitter'da bir kullanıcı devam filminin bir deneme gösterimini gördüğünü iddia etti ve filmi "meta, sürükleyici, şaşırtıcı derecede komik ve fazlasıyla ihtiraslı" diye niteledi.

Film 22 Aralık'ta vizyona girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU