Kaliforniya sahilinde en az 30 pelikan, kanatları kırık şekilde bulundu

"Nereden bakarsanız bakın bu tamamen yanlış bir şeydi"

Sulak Alanlar ve Yaban Hayatı Bakım Merkezi, şu ana kadar toplamda 32 tane yaralanmış pelikan buldu (Sulak Alanlar ve Yaban Hayatı Bakım Merkezi)

Polis, Güney Kaliforniya'nın Orange County bölgesinde 30'dan fazla kahverengi pelikana vahşice saldırmak ve sakat bırakmakla suçlanan şüpheliyi arıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaban hayatı organizasyonu Sulak Alanlar ve Yaban Hayatı Bakım Merkezi, pazartesi günü yaptığı açıklamada yaralı kuşları son 8 ay içinde Orange County sahilinde yer alan San Clemente ve Huntington Plajı arasında bulduklarını söyledi.

Veteriner hekim Dr. Elizabeth Wood açıklamasında, "Bunlar, acil ameliyatlar ve uzun süreli bakım gerektiren çok ciddi yaralar" dedi.

Kuruluş, şimdiye kadar toplamda 32 yaralı pelikan buldu. Bunların yaklaşık 22'sinin kanatları kırıkken, birçoğunun da derilerinden dışarı çıkan kemik kırıkları bulunuyordu.Yaraları inceledikten sonra kuruluş saldırının düzenlenme şeklinden yola çıkarak birinin bunu kasıtlı olarak yaptığına inandıklarını açıkladı.

Merkezin operasyon müdürü Debbie Wayns, New York Times'a (NYT) verdiği demeçte, "Nereden bakarsanız bakın bu tamamen yanlış bir şey" dedi.

Bunu bir veya birden fazla kişinin yaptığına şüphe yoktu.

Wayns, "Bu pelikanların aldıkları hasarların şekline bakılacak olursa, birileri bu hayvanlara canice zarar veriyor" dedi.

Ayrıca Wayns, NYT'ye kuruluşun şimdiye kadar kurtardığı 32 kuştan sadece 10'unun hayatta kaldığını söyledi.

Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı Teşkilatı ve yerel yetkililer, sorumlu kişi veya kişilerin bulunması için soruşturma başlattı. Kuruluş ayrıca daha fazla bilgiye sahip olan herkesin yetkililerle iletişime geçmesini istiyor.

Pelikanlar, balıklarla ve bazen de amfibi hayvanlarla beslenen büyük ama zararsız kuşlardır. Yiyeceklerle kolayca dikkatleri çekilebilir. Boyutlarına rağmen de kendilerini insan saldırılarına karşı koruyamazlar. Pelikanlar 2009 öncesinde onlarca yıldır nesli tükenmekte olan türler listesindeydi ve göçmen kuş anlaşması kapsamında hâlâ korunuyorlar. Kaliforniya yasalarına ve federal yasalara göre kahverengi pelikana zarar vermek yasadışı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU