Thodex'in kurucusunun kaçmadan önce İçişleri Bakanlığı'na çağrıldığı iddia edildi

Thodex'te yaşanan skandalın ardından hakkında yakalama kararı bulunan Faruk Fatih Özer’in, yurtdışına kaçmadan önce 'bakanlığa' çağrıldığı iddia edildi

Thodex'in firarı kurucusu Faruk Fatih Özer'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğü fotoğrf hakkında Soylu, "Bir yakınımız vasıtasıyla yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek geldi" açıklaması ypmıştı / Fotoğraf: Twitter

Sedat Peker'in açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Thodex vurgununda yeni bir iddia ortaya atıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peker, SBK Holding Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın İçişleri Bakanlığı'na çağrıldıktan bir gün sonra yurtdışına çıktığını öne sürmüş, Thodex için de benzer iddialarda bulunmuştu.

Thodex’in reklamlarında yer alan 'shiftdelete.net' internet sitesinin kurucusu Hakkı Alkan, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in  kaçmadan bir hafta önce 'bakanlığa' çağrılarak toplantı yapıldığını ileri sürdü.

Alkan, bir “YouTube” kanalında açıklamalar yaptı. Alkan, bir yıl önce bir ajans tarafından kendisine Thodex için reklam teklifi geldiğini aktararak Thodex vurgunundan ve Özer’in kaçmasından önce bir bakanlıktan kendisine bir “sinyal” geldiğini söyledi.

Alkan, “Sinyal üzerine bakanlıktan Thodex’in kurucusu hakkında iletişim bilgisi talebinde bulundular bana. Tanışıklığım zaten yok. Bilgileri buldum, teslim ettim. Ondan sonra toplantıya çağırdılar. O hafta ne olduysa kaçtı gitti” dedi.

Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsası Thodex’in sahibi Özer, 20 Nisan 2021’de yurtdışına kaçtı. Thodex sistemini kapatan Özer’in yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği ve 2 milyar dolarla kaçtığı iddia ediliyor.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU