Bakan Kurum: Müsilaja karşı eylem planını yarın milletimizle paylaşacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Müsilaj konusunda da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalıştay başlattık. Dün 650 kişi konferansımıza katıldı” dedi

Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan denizlerdeki müsilaj tehdidiyle ilgili açıklama geldi. Bakan Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Haliç'te ne yaptıysak, Marmara Denizi'nde de aynısını yapacağız. Kaderine terketmeyeceğiz. Çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

 

thumbs_b_c_5fea0ec1109458c9efc03dc1211a7a88.jpg
Fotoğraf: AA

 

TRT canlı yayınında deniz salyasına karşı başlatılan mücadele hakkında bilgi veren Bakan Kurum, Marmara Denizi'de etkili olan müsilaja ilişkin olarak yarın eylem planını açıklayacaklarını belirtti. Bakan Kurum kirliliğin müsilaja sebep olduğunu ve denizden teknelerin sürekli numune aldığını söyledi.

 

20210605_2_48621791_65802451.jpg
Fotoğraf: AA

 

“Amacımız hedefimiz, vatandaşımızın tamamına hizmet verecek şekilde atık su hizmeti vermektir. Bu hedefle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız göreve başladığında ülkemizdeki atık su arıtma tesisi 145 taneydi. Nüfusumuzun sadece yüzde 35'ine hizmet veriyordu. Bugün baktığınızda; atık su arıtma tesis sayımız 1170. Nüfusumuzun yüzde 90'ına hizmet verir hale geldik” diyen Kurum, “Müsilaj konusunda da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalıştay başlattık. Dün 650 kişi konferansımıza katıldı. Yarın Marmara Belediyeler Birliğiyle toplantı yapacağız. Eylem planını milletimizle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.  

 

Independent Türkçe, TRT

DAHA FAZLA HABER OKU