Sıçan istilası altındaki Şikago'da bir barınak, sokak kedilerini "işe" yerleştiriyor

2012'den beri binden fazla kedi işbaşı yaptı

Kedilerin varlığı bile sıçanları uzaklaştırıyor (Unsplash)

ABD'nin Illinois eyaletine bağlı Şikago şehrindeki bir hayvan barınağı, bölgenin sıçan sorununu çözmek için sokak kedilerini kullanıyor.

Şikago'nun başı farelerle belada. Zira şehir, Orkin adlı haşere ilaçlama şirketinin kemirgenler yüzünden en çok ilaçlama işlemi yaptıran yerlere dayanarak hazırladığı "en sıçanlı şehirler" listesinde üst üste 6 kez bir numaraya yerleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tree House Humane Society adlı barınaksa 2012'den beri yürüttükleri "Cats at Work" (Kediler İş Başında) adlı projeyle binden fazla hayvanı, sıçanların istila ettiği binalara veya iş yerlerine gönderdi.

Barınak, "sokaktan kurtarılan ancak bir evde ya da barınakta yaşamaya uygun olmayan kedilerin dahil edildiği projedeki" canlıların kısırlaştırılıp ikili ya da üçlü gruplar halinde talepte bulunan "sıçan mağdurlarının" yanına gönderildiğini bildirdi.

"Çevre dostu kemirgen kontrolü" yapan hayvanı alan kişiler, kediye yemek, su ve uyuyacak bir yer vermekle yükümlü hale geliyor.

Barınak, "Cats at Work"deki kediler hakkında şöyle bir açıklama yaptı:

Çoğu kedi yanına yerleştirildiği ailenin veya ekibin sevilen bir üyesi oluyor. Bazılarının kendi Instagram hesabı bile var.

Şikago yönetimi 1977'de, öldürülen her bir sıçan başına 1 dolar (yaklaşık 8 TL) ödül teklif etmişti. Bu duyurudan sonraki iki hafta içinde yaklaşık 550 sıçan yakalanmıştı.

 

Independent Türkçe, The Hill, National Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU