Eski Adalet Bakanı Türk: Asılsız ihbarda bulunmak TCK’ya göre suç oluşturur

"Emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulunanlar, bu durumu bilerek mi, yoksa kendilerine verilen talimatı yerine getirmek için mi böyle hareket ediyorlar?”

15 Temmuz Derneği, açıklama yapan emekli amiraller hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. (Fotoğraf: AA)

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, 104 emekli amiralin bildirisi hakkında suç duyurusunda bulunan kişilerin Türk Ceza Kanunu’na göre suç işlemiş olabileceğini söyledi.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşe yazısında Prof. Türk’ün görüşlerine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yaptıkları kamuoyu açıklamasında “darbe iması var” iddiasıyla adliyeye sevk edilen ve şartlı serbest bırakılan 14 emekli amiral tutuksuz yargılanacak.

Defalarca ve dikkatle okuduğum açıklamada ben şahsen hiçbir suç unsuru bulamadım! En şaşırdığım konu ise Türkiye'de 2055 toplum kuruluşunun kısa zamanda sanki sözleşmiş gibi savcılığa suç duyurusunda bulunmaları…

81 ilde 910 dernek… 408 vakıf… 27 üniversite… 114 oda… 550 sendika… 46 federasyon… Toplam 2055 kuruluş…

Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk:

“Asılsız suç ihbarında bulunmak Türk Ceza Kanunu'nun 267 ve 271'inci maddelerine göre suç oluşturur. Emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulunanlar, bu durumu bilerek mi, yoksa kendilerine verilen talimatı yerine getirmek için mi böyle hareket ediyorlar?” diye şüphesini ifade ediyor.

Gerçekten, 2055 kuruluşun aynı anda, aynı konuda, aynı sözlerle suç duyurusunda bulunmaları “Talimat aldıkları” ihtimalini güçlendiriyor!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU