14 yaşındaki kız çocuğunun 7 yıldır cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı: 4 şüpheli tutuklandı, 1 kişi aranıyor

Soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklanırken bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Fotoğraf: Twitter

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 14 yaşındaki N.A. adlı kız çocuğuna 7-8 yaşlarından itibaren cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen E.A., A.D., O.K. ve A.T. tutuklandı. E.A.'nın kardeşi V.A. ise aranıyor.

Cinsel istismar iddiası N.A'nın intihar girişiminin ardından açığa çıktı. N.A devlet korumasına alınırken davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Artı Gerçek'ten Ali Çelik'in haberine göre; soruşturma dosyasını inceleyen avukat Hüseyin Göksel, N.A'nın ifadesinde "ilk istismarın 7-8 yaşındayken abisinin arkadaşı olan E. A. tarafından başladığını" söylediğini belirtti. Ardından istismarı duyan diğer erkeklerin de sistematik olarak küçük çocuğu istismar etmeye başladığını aktardı. Cinsel istismarın Facebook ve Instagram'da da devam ettiğini belirten Göksel, delil niteliğindeki konuşmaların soruşturma dosyasında yer aldığını belirtti.

Önce adli kontrolle serbest kaldı, sonra tutuklandı

Avukat Hüseyin Göksel mahalle bakkalı olan 60'lı yaşlardaki A. T.'nin de kız çocuğunu yıllarca istismar ettiğini ileri sürdü. A. T.'nin iki kere hakim karşısına çıktığını ve ilkinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ancak ikincisinde sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine tutuklandığını aktaran Göksel "İstismar N.A'nın intihar girişiminin ardından yaşadıklarını kuzenine anlatmasıyla ortaya çıktı" dedi.

Sosyal medyada tepki topladı

Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından çok sayıda kullanıcı #pazarcıktecavüzedurde etiketine yazarak tepkilerini dile getirdi.

 

 

 

 

Artı Gerçek, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU