Efkan Âlâ: Bu açık bir muhtıradır, tartışılır bir tarafı yok

“Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki apolet sayısı bu muhtırayı verenlerin omuzlarındaki apolet sayısından çok daha fazla”

Fotoğraf: AA

Bursa milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Âlâ, 104 amiralin Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” konusunda endişelerini bir bildiri yayımlayarak dile getiren emekli amiraller konusunda konuştu. Âlâ,  “Bu açık bir muhtıradır, tartışılır bir tarafı yok” dedi.

Yeni Şafak gazetesinden Mehmet Acet, bugünkü köşe yazısında Efkan Âlâ ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Acet’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Halen AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Efkan Âlâ, valilik, başbakanlık müsteşarlığı yaptıktan sonra siyasete girdi, İçişleri Bakanlığı yaptı. Kendisinin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısıyla ilgili reform çalışmalarına (YAŞ’ın yapısının değiştirilmesi askeri liselerin kaldırılması, kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması vs.) önemli katkılar verdiği biliniyor.

Dün kendisiyle Kanal 7’de yaptığımız programda amiraller bildirisiyle ilgili konuşurken, “Bu açık bir muhtıradır, tartışılır bir tarafı yok” dedi. Efkan Bey, “Türkiye her şeyi gördü” dedikten sonra, bu sözlerinin içini doldurmak için Bâkî’nin ünlü şiirinden bir dize okudu: Bâğ-ı dehrin hem hazânın hem bahârın görmüşüz Biz neşâtın da, gamın da rûzgârın görmüşüz

Âlâ, Kılıçdaroğlu’nun ‘sahte gündem’, ‘emekli amiraller nasıl darbe yapacak” şeklindeki ifadelerine ise, “Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki apolet sayısı bu muhtırayı verenlerin omuzlarındaki apolet sayısından çok daha fazla. CHP milletsiz iktidar arayışından vazgeçmiyor” sözleriyle tepki gösterdi. Haksızlık yapmış diyebilir misiniz?

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU