Tarantino’nun yeni filmi Bir Zamanlar… Hollywood’da, eleştirmenlerden tam not aldı

Cannes’da galası yapılan Bir Zamanlar… Hollywood’da Türkiye’de 23 Ağustos’ta vizyona girecek

Quentin Tarantino’nun yeni filmi, Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time... in Hollywood) eleştirmenlerden büyük övgü aldı.

1969 yazında, Manson cinayetlerinin yaşandığı dönemde geçen filmde, Leonardo DiCaprio kurgusal bir aktör olan Rick Dalton'u canlandırırken, Brad Pitt ise onun dublörü Cliff Booth rolünde yer alıyor. Margot Robbie de izleyicinin karşısına, cinayetlerden birinin kurbanı olan Sharon Tate olarak çıkıyor.

 

cannes.jpg
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino ve Margot Robbie / Fotoğraf: IMDB

 

Eleştirmenler Tarantino’nun 1960’lar sonu Hollywood tasvirini ve yaşanmış olayları ele alış şeklini övdü. Tarantino, filmin Cannes’daki prömiyerinin öncesinde seyircilerden yapıma ilişkin spoiler paylaşmamasını isterken, eleştirmenler de bu talebe uyarak olay örgüsüyle ilgili çok fazla bilgi vermekten kaçındı.

Türkiye’de 23 Ağustos 2019’da vizyona girecek Bir Zamanlar… Hollywood’da için The Guardian’dan Peter Bradshaw, Tarantino’nun filmindeki çılgın gösterişten ve filmin sunduğu keyiften herkesin etkileneceğini, diğer yandan izleyicilerin sonrasında gelen korku ve zulüm karşısındaysa ürpereceğini vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Telegraph’dan Robbie Collin filmin, merak uyandırıcı olay örgüsünün nasıl sonuçlanacağı hakkında hiç ipucu vermediğine değinerek, cinayet sahnelerinin Tarantino filmografisinin birçok nedenden ötürü en şok edici anlarını içerdiğine dikkat çekti.

Collider’dan Gregory Ellwood, yönetmenin önceki filmleri Soysuzlar Çetesi (Inglourious Basterds) ve Zincirsiz’den (Django Unchained) farklı olarak yeni filmin intikam ve ahlaki adalet bağlamında yer almadığını söyledi. Ellwood, filmi “Tarantino’nun nihai aşk mektubu” olarak niteledi.

Variety’den Owen Gleiberman, Tarantino’nun filmde Manson kızlarının varlığını zekice kullandığını belirtirken, finalinse Tarantino’ya özgü özellikler taşıdığını ifade etti.

IndieWire’dan Eric Kohn ise, filmin Tarantino’nun son dönemdeki projelerine benzediğini ve "özür dilemeyi reddeden bir fantezi" olduğunu belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU