Ramazan kolisine yüzde 35 zam geldi

Marketlerde ramazan için hazırlanan erzak kolileri raflardaki yerini almaya başladı, hediye çekleri de hazırlandı. Erzak kolilerinde geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35'lik bir zam var

Fotoğraf: AA

Ramazan ayı yaklaşırken, perakende sektörü hazırlıklara başladı. Erzak kolileri ve hediye çekleri marketlerde yerini aldı.

Son aylarda gıda ürünlerinde yaşanan artışlar, ramazan kolisinin de fiyatının yükselmesine neden oldu.

Geçen yıla göre yüzde 35 zam

Milliyet'ten Aylin Rana Aydin'in haberine göre, ramazan erzak kolileri bu yıl, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35 zamlı.

Geçen yıl en ucuzu 13 üründen oluşan ve 44.90 liraya tüketiciye sunulan ramazan kolisi bu yıl aynı ürünlerle 59.90 liraya satılıyor. 

2018 yılında 25 ila 105 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan ramazan erzak kolileri, 2019 yılında 37 ila 124 lira, 2020 yılında ise 45 ila 150 lira arasında satılmıştı.

Bu yıl erzak kolilerinin fiyat aralığı 60 liradan başlayıp 190 lirayı buluyor. Ramazan erzak kolilerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin istedikleri ürünü alabileceği hediye çekleri ise her bütçeye uygun doldurulabiliyor ve tutar 500 liraya kadar çıkıyor.

"Bu yıl yine çeklerin öne çıkmasını bekliyoruz"

Haberde görüşlerine yer verilen Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, marketlerin Ramazan erzak kolileri için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Son yıllarda erzak kolilerinin yanı sıra çeklerde yükseliş olduğunu belirten Düzgün şunları kaydetti:

Bu yıl yine çeklerin öne çıkmasını bekliyoruz. Fakat erzak kolileri de Ramazan’ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ramazan’ın başlamasına birkaç gün kala bu durum daha da netleşir. Çeklerle birlikte ihtiyaç sahipleri istediği ürünü satın alabiliyor. En azından mutfağında eksik ne varsa onu tercih ediyor. Erzak kolileri biraz daha genel gıdaya yönelik yapılıyor. Erzak kolileriyle evde ihtiyaç olmayan ürünler gönderilmiş olabiliyor. Ama çekte bu ihtimal olmuyor.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU