Sabancı Grubu’nda beyaz ve gri yakalı personelin dörtte üçü uzaktan ve esnek çalışmaya devam edecek

Sabancı Topluluğu, bir süre önce başlayan ve pandemi sürecinde hızlanan iş yapma şekillerinin değişimi konusunda kapsamlı bir eylem planı hazırladı. Bu çerçevede çalışanlar için 200 milyon liralık yatırım yapılacak

Akbank dahil olmak üzere topluluk bünyesindeki tüm ofislerin ve varlıkları yeniden gözden geçirilecek / Fotoğraf: AA

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur ve Boston Consulting Group (BCG) Kıdemli Yönetici Ortağı ve Ülke Direktörü Burak Tansan’ın basın buluşmasıyla kamuoyuna aktarılan ‘İşin Geleceğine Uyum’ başlıklı eylem planı, topluluk bünyesindeki tüm şirketleri kapsayacak ve toplam 7 ana başlık altında uygulanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



‘Uzaktan çalışma’, ‘zihinsel ve fiziksel sağlık’, ‘esnek iş gücü ve yüksek performans’, ‘yetenek ve beceri yönetimi’, ‘geleceğin liderliği’, ‘amaç odaklı organizasyon ve kültür’, ‘dijital, veri odaklı ve çevik organizasyon’ başlıkları altında, her bir şirket için ayrı bir yol haritası oluşturulacak.

Ofisler fırsat oldu

Eylem planını, “Uzaktan çalışmaktan çok daha büyük bir şey” olarak niteleyen Cenk Alper, iki yılda çalışanlara yönelik 200 milyon liranın üzerinde yatırım yapılacağını söyledi.

Bu süreçte Akbank dahil olmak üzere topluluk bünyesindeki tüm ofislerin ve varlıkların ‘olası fırsatlar açısından’ gözden geçirildiğini belirten Alper, esnek ve uzaktan çalışmayla yaklaşık 200 milyon liralık tasarruf öngörüldüğünü, bu tutarın da çalışanlara yatırımda kullanılacağını kaydetti.

Hakan Timur da topluluğa yeni katılacak çalışanlar için uzaktan oryantasyon ve tutundurma programları başlattıklarını, işe yeni başlayanlara kıdemli çalışanlardan ‘bir arkadaş’ belirlediklerini anlattı.

Yüzde 75’i uzaktan çalışacak ergonomik destek verilecek

Eylem planına göre, uzaktan çalışma için yapılacak düzenlemelerden bazıları şöyle:

  • Topluluk bünyesinde 2 yıl önce başlatılan ve pandemi döneminde yaygınlaşan uzaktan çalışma yaklaşımları pandemi sonrası kalıcı hale gelecek
  • ‘Tamamen uzaktan’ ve ‘karma uzaktan çalışma’ olarak iki ayrı model planlandı
  • Topluluk bünyesindeki beyaz ve gri yaka çalışanların yüzde 75’i uzaktan çalışma kapsamında olacak
  • Esnek çalışma ve işgücü modelleri genişletilerek, tüm şirketlerde yaygınlaşacak
  • Sabancı çalışanları, farklı Sabancı şirketlerine ait lokasyonları ortak kullanabilecek
  • Uzaktan çalışanlara verilen destekler çeşitlendirilecek. Bazı sabit gider (internet, yemek, elektronik iş araçları vb) desteklerinin yanında ergonomik ihtiyaçlara yönelik destekler de (çalışma masası, sandalyesi vb) kapsamın içinde yer alacak
  • Tüm çalışanlara bedensel, ruhsal, zihinsel sağlık destek paketleri sunulacak. Bu paketlerin kapsamında online psikolog ve rehberlik seansları da yer alacak

Ofisler de yenilenecek

Yeni çalışma modelleri doğrultusunda, ofisler de yeniden ele alınacak. Sürdürülebilirliği temel alan bir yaklaşımla, karbon ayak izini azaltan, daha yeşil, akıllı, engelsiz ve kapsayıcı çalışma alanları yaratmak öncelikli olacak. Ofisler daha esnek, ofis içindeki ve dışındaki herkesi çok daha erişebilir kılan teknolojik altyapıyla tasarlanacak.

Mobil, esnek performans ve ödüllendirme modeli Perfx, yıl sonuna kadar tüm topluluk şirketlerinde yaygınlaştırılacak.

 

Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU