DP'li Enginyurt: Gergerlioğlu'na yapılan bu uygulama bir susturma

Enginyurt, "İktidar susturdukça susturmak istiyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, HDP'li Gergerlioğlu'nun "sustrulmak istendiğini" söyledi.

Enginyurt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kesinleşen mahkeme kararının TBMM Genel Kurulunda okunarak milletvekilliğinin düşürüleceğine yönelik haberlerin sorulması üzerine "Bir internet sitesinin haberini paylaştığı için hapis cezası almıştır. Ama internet sitesiyle ilgili hiçbir uygulama, mahkeme kararı yoktur. İktidar susturdukça susturmak istiyor. Gergerlioğlu'na yapılan bu uygulama da bir susturma. Gergerlioğlu'nun fikrini beğenmem, düşüncelerine itibar etmem ama yapılan şey, demokratik yollarla susturamadıklarını bu şekilde susturmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'a çağrı

Enginyurt, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun Öğrenci Andı'nın kaldırılmasına ilişkin kararını da eleştirdi. Enginyurt, Öğrenci Andı'nı kaldırması kararı nedeniyle herkesin Danıştayı suçladığını, suçlunun Milli Eğitim Bakanlığı ve AK Parti politikaları olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Öğrenci Andı konusunda çağrıda bulunan Enginyurt, "Birilerinin gönlüne hoş gitsin diye 'Türk'üm' demekten rahatsız olanlara prim vermek yerine, bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu milletin adının da Türk milleti olduğunun idrakinden hareketle And'ımızın yeniden okunmasına imkan tanıyınız. Bu sizin Cumhurbaşkanlığınız makamına yakışır" diye konuştu.

Gergerlioğlu kararı bugün okunacak

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının bugün TBMM Genel Kurulu'nda okunması bekleniyor. Kararın okunması ile Gergerlioğlu'nun milletvekilliği sona erecek.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU