İran Devrim Muhafızları, "10 dakikada sonuç veren" yerli korona kitini duyurdu

Tümgeneral Selami, geçen yıl bir sahte bomba tespit cihazını koronavirüsle mücadele aracı diye tanıtmıştı

Savunma Bakanı Emir Hatemi, İran'ın geliştirdiğini açıkladığı Fahra adlı koronavirüs aşısını gösterirken (AP)

İran Devrim Muhafızları Ordusu, yüksek kesinlik oranıyla sonuç veren bir hızlı koronavirüs testi geliştirdiklerini açıkladı.

Yerli üretim kitlerin tanıtımı salı günü başkent Tahran'daki Bakiyatullah Tıp Bilimleri Üniversitesi'nde ordu komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ve sağlık görevlilerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Selami, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı güçlerin yaklaşık bir yıl önce koronavirüs salgınının patlak vermesinden bu yana sağlık sektöründe büyük başarılar elde etmeyi başardığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelişmeyi aktaran Press TV, enjeksiyon kitlerinin koronavirüsü 10 dakikada yüksek kesinlik oranıyla tespit edebildiğini belirtti.

Tören, İsrail'in baş şüpheli sayıldığı suikast saldırısında öldürülen nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin eskiden başkanlık yaptığı Savunma Bakanlığı araştırma merkezi tarafından geliştirilen bir Kovid-19 aşısının duyurulduğu gün düzenlendi.

15 Nisan 2020'de İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami, zamanında Irak ve Afganistan'da güvenlik güçlerinin kullandığı sahte bomba tespit cihazlarına benzer bir düzeneği "koronavirüsle mücadele aracı" olarak tanıtmıştı.

Canlı yayında kameraların karşısına geçerek açıklama yapan Selami, bu cihazın koronavirüsü saniyeler içinde tespit edebildiğini iddia etmişti.

Vice'ın haberine göre İranlı komutan, "Bu, çeşitli hastanelerde test edilmiş inanılmaz bir bilimsel tekniktir. Bu teknoloji, tüm virüs türlerini tespit etmede temel oluşturabilir" demişti.

İranlı yetkililer Kasım 2020'deyse koronavirüsün yarım saatten daha kısa sürede tespit edilmesini sağlayan hızlı antijen test kitini duyurmuştu. Söz konusu kitin virüsü 15 ile 20 dakika arasında tespit edebildiği belirtilmişti.


Independent Türkçe, Press TV, Vice

Derleyen: Elvide Demirkol

DAHA FAZLA HABER OKU