Adalet Bakanı Gül: Bu makamlar gelip geçicidir

"Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır, bu kapıya gelen herkes adalete erişeceğinden, ulaşacağından asla ama asla şüphe duymamalıdır"

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, makamların gelip geçici olduğunu ifade ederken “Bu makamların temel amacı milletimize hizmet etmektir. Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır, bu kapıya gelen herkes adalete erişeceğinden, ulaşacağından asla ama asla şüphe duymamalıdır” dedi.

Bakan Gül, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuştu.

“Reform iradesi kesintisiz devam ediyor”

Gül, konuşmasında 12 Mart 1971'de” meşru hükümete, millet iradesine karşı muhtıra verildiğini, vesayetin demokratik kurumlara zarar verdiğini” söyledi.

Milletin her zaman demokrasisine sahip çıktığının altını çizen Gül, şunları kaydetti:

"Darbelerin yargısından, darbecilerin yargısından, darbeleri yargılayan bir yargıya ulaştığımız bu dönem, Türkiye'nin gelmiş olduğu nokta itibarıyla çok önemli mesaj ifade etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'Milli iradenin üzerinde hiçbir güç tanımadık, tanımayacağız.' Milletimizden aldığımız güçle reform irademizi kesintisiz şekilde sürdürmeyi devam ettiriyoruz. En önemli unsur insan unsurudur, bunun farkındayız. Bu konuda da önem verdiğimiz husus eğitim çalışmalarıdır."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hangi sıfatı ifa edersek edelim…”

Adaletin herkes için olduğunu vurgulayan Gül, hakimlik mesleğinin büyük bir dirayet gerektiğini söyledi.

Bakan Gül, "Hangi görev ve sıfatı ifa edersek edelim bilelim ki bütün bu makamlar geçicidir, bu makamların temel amacı milletimize hizmet etmektir. Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır, bu kapıya gelen herkes adalete erişeceğinden, ulaşacağından asla ama asla şüphe duymamalıdır. Bu kapıya gelen herkes, en saygın muameleyi görmelidir. Bu kapıdan ayrılan herkes evine, işine en büyük memnuniyetle ayrılmalıdır, dönmelidir." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya uyarısı

Hakim ve savcıların vatandaşa yaklaşımının önemli olduğuna dikkati çeken Gül, adil davranmak kadar adil görünmenin de önemine değindi. Gül, mesleğe yeni başlayan hakim ve savcılara şöyle seslendi:

Sosyal medya başta olmak üzere, sosyal mesafe koymanız gereken beşeri münasebetler ve sosyal ortamlar da var. Hakim, adliyede de adliye sonrasındaki insani ilişkilerinde de mahkemeye, adliyenin vakarına yakışır tutum içinde olmalıdır. 'Şu avukatla, şu iş adamlarıyla arası çok iyidir, adliyeye, hakime onlarla ulaşırsınız' algısı oluşuyorsa orada hakimlik, savcılık mesleğine yakışır vakar yok demektir. 'Şu avukat, bu hakimle çok iyidir. Bu avukatı tutarsak katkısı olur' diye bir algı bile adalete çok büyük zarar verir. Gerek adliyede, gerek adliye dışında her türlü imayla bile olsa görüşlerimizi, sosyal münasebetlerimizi itinayla oluşturmamız gerekir.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU