Avustralya Açık finalinde yapılan aşı yuhalamasına üst düzey tepki: "Mide bulandırıcı"

Avustralya Başbakan Yardımcısı McCormack, aşıların ülkeyi eski haline getireceğini düşündüğünü belirtti

Aşı yuhalamasının gerçekleştiği finalde bir protestocu alandan uzaklaştırıldı (Reuters)

Avustralya Başbakan Yardımcısı Michael McCormack Avustralya Açık grand slam tenis turnuvasının tek erkekler finalinde ülkenin Kovid-19 aşısına dair yapılan konuşmayı yuhalayan izleyicilerin tavrını "mide bulandırıcı" diye niteledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahsi geçen olay tek erkekler finalinden sonra düzenlenen tören sırasında Avustralya Açık Tenis Turnuvası Başkanı Jayne Hrdlicka'nın aşıya dair ortaya konan küresel çabanın iyimserlik kaynağı olduğuna işaret etmesinin ardından gerçekleşmişti. 

Avustralya, ulusal aşılama programına pazartesi başlamıştı. Bununlar birlikte ülkenin bazı kentlerinde hafta sonu aşı karşıtı protestolar düzenlenmişti. Pazar düzenlenen tek erkekler finalinde Sırp sporcu Novak Djokovic, Rus Daniil Medvedev'i mağlup etmeyi başarmıştı. 

Djokovic de daha önce virüsle ilgili kısıtlamalara karşı gelişigüzel bir tavır sergilemesi nedeniyle eleştirilmişti. Sırp raket ayrıca aşıya karşı olduğunu açıklamıştı. 

BBC'nin haberine göre izleyicilerin yuhalamasını eleştiren McCormack şu ifadeleri kullandı:

Hiçbir etkinlikte, kesinlikle hiçbir spor etkinliğinde yuhalamayı sevmiyorum. Bu aşı ülkemize Kovid öncesi normalliği geri getirecek.

Avustralya'da Kovid-19 aşısını destekleyen geniş bir kesim olmakla birlikte, aşıyı protesto eden ciddi bir kitle de söz konusu. Cumartesi aşı karşıtlarından oluşan küçük gruplar, Melbourne ve Sidney de dahil farklı şehirlerde yürüyüşler düzenlemişti. 

 

Independent Türkçe, BBC

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU