Bitcoin’in değeri saatler içinde bin dolar yükseldi

New York’taki bitcoin konferansının ardından kripto paranın değerinde hızlı artış gözlendi

Uzmanlar değeri birkaç saat içinde bin dolar artan bitcoin'ın fiyatının daha da yükseleceğini düşünüyor / Fotoğraf: The Independent 

Bitcoin’in değeri 24 saatten kısa sürede bin dolar (yaklaşık 6 bin TL) yükseldi. Bitcoin'in değerindeki bu artış 2017’nin sonlarında değerinin yaklaşık 20 bin dolara (yaklaşık 120 bin TL) fırlamasını akıllara getirdi.

Artış, bitcoin'in değerinin 4 bin dolardan (yaklaşık 25 bin TL) 8 bin 100 dolara (49 bin TL) yükseldiği 7 haftalık istikrarlı artışın ardından gerçekleşti.

Bitcoin uzmanları, bu hafta New York'ta başlayan bitcoin konferansı Consensus 2019’un fiyat artışını tetiklemiş olabileceğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fidelity Investments gibi büyük kurumsal yatırımcıların son zamanlarda kripto paraya dair yaptığı duyuruların çok arttığına dikkati çeken kripto para analistleri,  bunun bitcoin için olumlu olduğunu dile getirdi.

Online ticaret platformu eToro'nun analisti Simon Peters, bu unsurların bir araya gelmesinin önümüzdeki günlerde bitcoin değerinin daha da fazla artmasına yol açabileceğini öne sürdü.

 

 

Peters, The Independent’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kurumların piyasaya çok yüksek miktarlarda para aktardığı şu zamanlar kripto paraların çok değer kazanmaya başladığı bir dönemin başlangıcı olabilir. New York'taki kripto para konferansı daha fazla sayıda tanınan şirketin ilgisini bu alana çekiyor. Kripto para için önem taşıyan bu haftanın başlangıcında sevindirici bir gelişme... Önümüzdeki günlerde daha fazla fiyat artışı bekliyoruz. "

İngiliz menşeli bitcoin borsası CoinCorner The Independent'e, son birkaç aydır yatırımcı ve borsacıların (traders and investors) bitcoin'e olan ilgisinin arttığını söyledi.

CoinCorner’ın CEO'su Danny Scott, "2019'un başından bu yana işlem hacminde ve kullanıcı sayımızda artış yaşandı. Bunun sebebi büyük olasılıkla bitcoin fiyatının istikrarlı bir hızla yükselmesi. Bitcoin değerinin 20 bin dolar seviyelerinden aşağıya düştüğü geçen yılın bu zamanlarına kıyasla, sektör gelişiyor ve her gün ilerleme katediyoruz” dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU