Vatan Partisi'nden ittifak açıklaması: Partimizin böyle bir gündemi, talebi ve açıklaması yoktur

Vatan Partisi Genel Sekreteri Bursalı, AK Parti’den gelen “İttifak ortağımız değil” açıklamasına yanıt verdi. Bursalı, "Vatan Partisi, Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni değildir. Partimizin böyle bir gündemi, talebi ve açıklaması yoktur" dedi

Fotoğraf Twitter / @ozgurbursali

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın "Vatan Partisi'yle ittifak var mı?" sorusu üzerine yaptığı " Böyle bir ittifakımız yok. O arkadaşların bir eleştirisi varsa bir kere doğru değil. Bizim ittifakımız MHP ile. Doğu Perinçek’in bununla alakalı bir ifadesi var bunun üzerinden bir eleştiri getiriyorlarsa o zaman o Perinçek’in kendi kendine yapmış olduğu yorumların bizi bağlar bir tarafı yok. AK Parti’nin Vatan Partisi veya Doğu Perinçek ile bir ittifakı söz konusu değil" açıklamasına yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bursalı kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Vatan Partisi, Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni değildir. Partimizin böyle bir gündemi, talebi ve açıklaması yoktur. Sayın Hamza Dağ'ın ifadeleri gerçek dışıdır. Vatan Partisi başı dik, birleşen Türkiye’de üretim ekonomisini kurmak için Türkiye Cephesi’ndedir.

Cumhur İttifakı Türkiye için önemli ve değerlidir. Ciddi dış tehditler ve iç cepheyi yarmaya yönelik senaryolar önümüzdeyken, milli kuvvetler arasına fitne sokma girişimlerine karşı herkesin dikkatli olması gerekir.

Vatanseverlik ve sorumluluk bu girişimler karşısında sınanıyor. FETÖ’nün Silivri duvarlarını yıkan, soykırım yalanlarını tarihe gömen, 15 Temmuz gecesi ilk açıklamayı yapan Sayın Doğu Perinçek ve Vatan Partisi’dir. Bugün de aynı sorumluluk ve cesaretle Türkiye düşmanı planlara karşı, programımız ve siyasetlerimizle mücadelenin merkezindeyiz.

 

Yuzde 0 küsur parti

Hamza Dağ, " Perinçek’in ‘AK Parti bizim dediğimiz noktaya geldi’ yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetmişti:

Bunların hepsi fasa fiso. Lafı güzaf. Biz ülkeyi yıllardır yönetiyoruz. Ülkeyi nasıl yönettiğimizi biliyoruz. Yüzde 0 küsur oranlarda olan partilerin yönlendirmesi. Bugüne kadar bunlara cevap verilmediyse kaale alınmadığı için. Vatan Partisi’nin böyle bir ittifakın içindeyiz demesini dikkate almanın bir anlamı yok.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU