George R.R. Martin, Kış Rüzgarları'yla ilgili konuştu: Ne zaman tarih versem birileri çarmıha germeyi bekliyor

“Kitaba başladığımdan beri geçirdiğim en iyi sene. Neden mi? Bilmiyorum. Belki tecritten. Ya da sadece şanslıydım"

Game of Thrones evreninde geçecek House of the Dragon adlı dizinin 2022'de yayımlanacağı duyurulmuştu (AFP)

Pandemi tecridinden yararlanıp Kış Rüzgarları (The Winds of Winter) adlı yeni kitabı üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Game of Thrones (GOT) evreninin yaratıcısı George R.R. Martin, 2020'de kitabın yüzlerce sayfasını kaleme aldığını açıkladı.

Bununla birlikte Martin, epik fantezi roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'nın 6. kitabı Kış Rüzgarları'nın "tatmin edici sona" ulaşması için yüzlerce sayfa daha yazması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serinin ilk romanı Taht Oyunları (Game of Thrones) 1996'da yayımlanmaya başlamış, son romanı Ejderhaların Dansı (A Dance with Dragons) 2011'de raflardaki yerini almıştı. Evrenin hayranlarıysa hemen 6. kitabı beklemeye koyulmuştu.

Screen Rant'in haberine göre, evrende geçen ve dünyayı kasıp kavuran HBO dizisi GOT da 2011'de ekranlara gelmeye başlamıştı.

Martin, o zamanlar dizinin kitapları yakalamasından önce seriyi tamamlayacağına emin görünse de GOT, 2015'te başlayan 5. sezonuyla kitapları geçmiş ve okurların henüz karşılaşmadı olaylar ekranlarda gözükmeye başlamıştı.

Martin'in Kış Rüzgarları'nın yayımlanacağı zamana dair tahminlerinin hiçbiri tutmamıştı.

 

 

2 Şubat'ta bloğunda bir açıklama yapan Martin, "2020'de Kış Rüzgarları'nın yüzlerce sayfasını yazdım. Kitaba başladığımdan beri geçirdiğim en iyi sene. Neden mi? Bilmiyorum. Belki tecritten. Ya da sadece şanslıydım" dedi.

Martin, bu sözlerin ardından kitabın "tatmin edici bir sona" ulaşması için yüzlerce sayfa daha yazması gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti:

Umarım 2021 bunun içindir. Ne zaman bitireceğim konusunda hiçbir tahminde bulunmayacağım. Bunu her yaptığımda internetteki "pislikler" tahmini bir söz olarak kabul ediyor ve tarihi geçirdiğimde beni çarmıha germeyi dört gözle bekliyor. Söyleyeceğim tek şey umutlu olduğum.

Seriyi bitirebilmek için HBO dizisi üzerinde doğrudan çalışmaktan vazgeçen Martin, yine de başarılı olamamıştı. 23 Haziran'da bloğunda bir yazı daha paylaşmış ve 2021'de "hem Kovid-19'un hem de Kış Rüzgarları'nın biteceğini umduğunu" söylemişti.

Evrenin birçok hayranı, Kış Rüzgarları'yla serinin 7. kitabı A Dream of Spring'in (Bir Bahar Hayali), Game of Thrones dizisinin tartışmalara yol açan sonunu telafi etmesini umuyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, IGN

DAHA FAZLA HABER OKU