Kış Rüzgarları: Demir Banka ve Yüzsüz Adamlar arasında nasıl bir ilişki var?

Game of Thrones'da hem Yüzsüz Adamlar hem de Demir Banka büyük oranda arka planda kalıyor

Kış Rüzgarları'nın Game of Thrones dizisinde göz ardı edilen pek çok detayı ortaya çıkarması bekleniyor (HBO)

George R. R. Martin'in yarattığı Game of Thrones evreninde Yüzsüz Adamlar, toplumun gölgerinde yaşayan ve Westeros'un dört bir yanında türlü kılığa bürünmüş şekilde dolanan çok gizli bir topluluk. Paraları ödendiği sürece öldürmelerinin istendiği kişiler konusunda taraf tutmuyorlar.

HBO dizisi Yüzsüz Adamlar'ı yönlendiren felsefeye veya kazandıkları paranın nereye gittiğine hiç girmese de Kış Rüzgarları'nın örgütün Martin'in evrenindeki en zengin mali kurum olan Braavos Demir Bankası'yla girmiş olabileceği netameli ve sıkı anlaşmayı açığa çıkarması mümkün.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Game of Thrones'un 7. sezonunda Demir Banka temsilcilerinden banker Tycho Nestoris, Cercei Lannister'ı ziyaret ediyor ve kısa bir sohbetleri oluyor. Seslerinin tonu sakin de olsa konuştukları konular epey hararetli ve üstü kapalı tehditler de içeriyor. Tycho, Cercei'nin Demir Banka'ya para borcu olduğu üstüne basa basa söylerken Cercei, kurumun kölecilik ve başka korkunç yollardan para kazandığını açık ediyor. Tek başına bu detay bile Demir Banka'nın elindeki gücü korumak için kirli oynamaya hazır olduğunu doğruluyor. Öte yandan birilerini ortalık yerde öldürerek kimliklerinin açığa çıkarma riskini alabilecek durumda değiller. Yüzsüz Adamlar da burada devreye giriyor.

Inverse'ün haberine göre Game of Thrones'da Demir Banka ve Yüzsüz Adamlar son iki sezonda neredeyse tamamen unutulmuş, bu ikisinin elinde tuttuğu ciddi güç ve komplo kabiliyetinin üzerinde durulmamıştı. Arya'nın Braavos'tan ayrılmasından sonra Jaqen H'gar'ın hikayesi ortada kalıyor ve izleyiciler ondan bir daha haber almıyor. Bu durum Kış Rüzgarları'nda değişebilir.

Kitaplarda Arya hala Yüzsüz Adamlar'ın yanında eğitim görüyor. Jaqen'in de Old Town'da bulunan Hisar'a sızmak için görünüşünü bir kez daha değiştirdiğinden şüpheleniliyor, ki bu istihbarat almak için çok önemli birini öldürmek üzere olduğu anlamına geliyor. Bu sırada Tycho ve Stannis Baratheon arasında bir anlaşma yürürlükte ve Demir Banka Stannis'in Demir Taht'a çıkma mücadelesini destekliyor. Belki de bu iki olay birbiriyle bağlantılıdır.

Demir Banka ve Yüzsüz Adamlar'ın aklındaki nihai tezgahın (eğer varsa) ne olduğu belirsiz olsa da bir ittifak içinde olma ihtimallerinin bile açığa çıkması bu grupların aklındaki oyun planıyla ilgili tüm bildiklerimizi değiştirir ve onları dünyanın en güçlü kurumları olarak merkeze yerleştirir. Böyle bir beklenmedik gelişme en azından Yüzsüz Adamlar'ın kiminle çalıştığına ve müşterilerinin neden varlıklı elitler olduğuna dair sorulara cevap olabilir. Bu teori hikayenin geneliyle iyi bir uyuma sahip ve Demir Taht'ta oturanların değil, paranın en güçlü hükümdar olduğunu ortaya koyuyor.

 

Independent Türkçe, Inverse

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU