Kovid 19 şüphesiyle gömülmüşlerdi, Danimarka 4 milyon vizonu topraktan çıkarıp yakacak

Danimarka Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bu, vizonun daha önce hiç kullanılmamış bir çözüm olan tehlikeli biyolojik atık muamelesi görmesini engelliyor" ifadeleri kullanıldı

Fotoğraf: Anders Davidsen - DR Midt & Vest

Danimarka'da "vizon krizi" devam ediyor. Hükümet yetkilileri, çevre kirliliğini önlemek için önümüzdeki yıl katledilen vizonların toprak altından çıkarılacağını ve yakılacağını açıkladı.

NTV’nin Parisien’den aktardığı haberine göre, geçtiğimiz aylarda koronavirüsün bir mutasyonunu yaydıkları iddiasıyla itlaf edilen dört milyon vizonun toprak altından çıkarılarak yakılacağı belirtildi.

Danimarka Tarım Bakanlığı Parlamento'da yapılan oylama sonrasında çoğunluk kararıyla, bulaşıcı hastalık riskleri tamamen ortadan kalktığında, dört milyon vizon cesedinin altı ay içinde yer altından çıkarılacağını ve ardından normal atık olarak yakılacağını açıkladı.

Kasım ayında Holstebro ve Karup yakınlarındaki askeri alanlara kazılan toplu mezarlara gömülen vizonların yer altında su tabakaları ve göller için büyük bir risk taşıdığına işaret edilirken 2021’in Mayıs ayına kadar topraktan çıkarma işleminin gerçekleştirileceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık, "Bu, vizonun daha önce hiç kullanılmamış bir çözüm olan tehlikeli biyolojik atık muamelesi görmesini engelliyor" ifadesini kullandı.

Tarım Bakanı istifa etmişti

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da hükümet, mutasyona uğrayan koronavirüsün vizonlardan insanlara bulaştığının tespiti  üzerine 4 Kasım’da, çiftliklerde yetiştirilen 17 milyon vizonun itlaf edilmesine karar vermişti.

Danimarka hükümeti vizonların itlafına gerekçe olarak, geliştirilmekte olan Kovid-19 aşılarının, mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olamayabileceğini öne sürmüştü.

Tarım Bakanı Mogens Jensen, hükümetin gerekli mevzuatı yerine getirmeden çiftliklerdeki vizonlarının itlaf emrini vermesi suçunu üstüne alarak istifa etmişti.

Vizonlar mezarlarından geri çıktı

İtlaf edilen vizonların bir kısmı Holstebro şehrindeki askeri eğitim alanına gömülmüştü. Gömülmeden önce dezenfekte edilen ve kireçlenen vizonların cesetleri, gömüldükleri bölgenin fazla sığ olması nedeniyle yüzeye çıkmıştı.

 

 

Parisien, NTV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU