Kovid-19 antikoru taşıyan bebek dünyaya geldi

Celine Ng-Chan, "Doktorum hamilelik sırasında Kovid-19 antikorlarımı bebeğe aktardığımdan şüpheleniyor" diye konuştu

Vaka, koronavirüsün anneden bebeğe geçip geçmediğine dair yeni ipuçları sunuyor (Unsplash)

Mart ayında hamileyken yeni koronavirüsle enfekte olan Singapurlu bir kadın, virüse karşı antikor taşıyan bir bebek dünyaya getirdi. Bu vaka, enfeksiyonun anneden çocuğa geçip geçemeyeceğine dair yeni bir ipucu anlamına geliyor.

WA Today'in Straits Times'tan aktardığına göre bebeğin bu ay doğduğu, koronavirüs taşımadığı ama antikorlara sahip olduğu bildirildi.

Celine Ng-Chan, "Doktorum hamilelik sırasında Kovid-19 antikorlarımı bebeğe aktardığımdan şüpheleniyor" diye konuştu.

Ng-Chan, Kovid-19'u hafif semptomlarla atlatmış ve yakalandıktan iki buçuk hafta sonra taburcu edilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Kovid hastası hamilelerin virüsü gebelik veya doğum sırasında bebeğe geçirip geçirmediği henüz belirlenemedi.

Bugüne kadar yapılan araştırmalarda anne sütünde veya rahimdeki fetüsü çevreleyen sıvıda aktif bir virüs örneğine rastlanmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Emerging Infectious Diseases isimli akademik dergide Ekim'de yayımlanan bir makalede Çinli doktorlar, Kovid'li annelerin dünyaya getirdiği bebeklerde ilgili antikorların tespit edildiğini ve zamanla azaldığını belirtmişti.

Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi'nden doktorlarsa Ekim'de akademik dergi JAMA Pediatrics'te yeni koronavirüsün annelerden yeni doğanlara nadiren bulaşabileceğini ifade etmişti.

 

Independent Türkçe, WA Today

DAHA FAZLA HABER OKU