Sendikaların ortak tutumu sonuç verdi, torba yasada geri adım atıldı

DİSK, Türk-İş ve Hak-İş, teklifin geri çekilmesi talebiyle ortak hareket etmişti

Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba kanun teklifinin esnek çalışmaya ilişkin maddeleri geri çekiliyor.

Sendikalar kıdem ve ihbar tazminatı hakkını ortadan kaldırdığı gerekçesiyle söz konusu maddelere karşı çıkıyordu.

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ başkanları bir araya gelerek teklife karşı tepkilerini ortak basın açıklamasıyla göstermişlerdi.

DİSK üyesi işçiler teklife karşı birçok yerde protesto eylemleri düzenlerken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay bugün AK Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri ile görüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Atalay, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Bugün veya yarın bu haklı taleplerimizi Meclis gündemine getireceklerini ve çözüm noktasında bir formül bulacaklarını ifade ettiler. Esnek çalışma, 25 yaş altı 50 yaş üstü meselesi, işçinin aleyhine; örgütsüz, kuralsız çalıştıran işverenlerin lehine bir düzenleme. Düşünebiliyor musunuz, 10 gün burada çalış, ikinci on gün git başkası gelsin; kıdem tazminatı yok, işçi mi değil mi belli değil, kötü bir düzenlemeydi.

İşçiler, kamuoyu, sendikalar olarak bu hayırlı haberi bekliyoruz. Her gün işçilerle ilgili olumsuz haber duymaktan yorulduk

Atalay, sorunun çözülüp çözülmediğine ilişkin bir soruya da  "Sorun çözüldü gibi gözüküyor, bir görelim" diye yanıt verdi.

Meclis önünde DİSK'e müdahale edilmişti

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, kıdem tazminatı, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifinin TBMM gündeminden geri çekilmesi için meclis binası önünde basın açıklaması yapmak istemiş ama polisler DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu gruba müdahale ederek açıklama yapılmasına izin vermemişti.

Müdahalenin ardınndan milletvekilleri Meclis kapısına gerek, DİSK'li yöneticileri içeri almış, böylece DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan ve milletvekilleri ile TBMM içinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU