Körfez ülkelerindeki Arap iş insanları, İbranice öğrenmek için sıraya girdi

BAE-Bahreyn-İsrail barışı sonrası Körfez ülkelerinde yaşayan onlarca iş insanı İbranice öğrenmek için online kurslara kayıt oldu. İsrail ise ABD Başkanlık seçimlerinden sonra 5 ülke ile daha anlaşma yapılacağını açıkladı

Fotoğraf: Reuters

Şalom’da yer alan habere göre bunlardan biri de Emirati Bank’ın Genel Müdür Yardımcısı Maysun Hamit. Hamit her akşam eve gelir gelmez bilgisayarının başına geçiyor ve 90 dakika sürecek çevrimiçi İbranice dersine katılıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bayan Hamit, Israel21 kanalına yaptığı açıklamada “BAE ile İsrail anlaşma imzaladıktan sonra iki ülke arasında yatırım potansiyeli çok arttı. Bazen iyi bir ilişki kurmak, diyaloğu daha samimi bir boyuta taşımak için görüşülen tarafın kültürünü paylaşmak gerekir. Dünyanın neresinde olursanız olun, bu diyalog için en sağlam yoldur” diye konuştu. 

İsrail’in online İbranice kurslarından Citizen Cafe Hebrew’un sahibi Tamar Pross da basına yaptığı açıklamada, son günlerde online kurslarına içlerinde diplomatların da olduğu onlarca Körfez ülkesi vatandaşının kayıt yaptırdığını belirtti.

5 ülke ile daha ‘normalleşme’ adımı atılacak

İsrail, 15 Eylül’de Beyaz Saray’da yapılan törenle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzalamıştı.

bahreyn.jpg
Fotoğraf: İHA

 

ABD Başkanı Donald Trump 23 Ekim’de yaptığı açıklamada ise Sudan’ın da İsrail’le ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Öte yandan İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinden sonra Suudi Arabistan ve Katar’ın da aralarında bulunduğu 5 Arap ve İslam ülkesiyle daha ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varmak için müzakereleri yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Cohen, bu ülkelerin Suudi Arabistan, Umman, Katar, Nijer ve Fas olduğunu belirtti.

 

Independent Türkçe,Şalom, AA

DAHA FAZLA HABER OKU