Milli Gazete yazarı: Gemi batıyor ve bir nesil heba oluyor

“Toplumun birincil sorununun ahlaki ve manevi çöküş olduğunu kabul etmek zorundayız”

Fotoğraf: YouTube

Milli Gazete yazarı Fatma Tucner, ATV’de yayımlanan Esra Erol’da programında yaşanan bazı olaylara tepki gösterdiği yazısında “Sular yükseliyor, gemi batıyor ve bir nesil heba oluyor düşünebiliyor musunuz?” dedi.

Tuncer, bugünkü köşe yazısında ATV’nin AK Parti’ye yakın bir kanal olduğunu hatırlatarak söz konusu programda yaşananları hatırlattı:

Hatırlayacağınız üzere programa katılan kadın komşusuyla kaçıp birlikte yaşamaya başlamış ve eşinin bir kadın programına başvurması sonucunda, kucağındaki bebeği ile birlikte bulunmuştu. Bebekle ilgili yapılan DNA testinin sonucunda ise çocuğun babasının kadının kaçtığı komşusu olduğu ortaya çıkmış ve kadın testin sonucunu öğrenince sevinçten çığlık atıp şükürler olsun çocuğumun babası Cengiz çıktı diye havaya zıplamıştı.

“Peki, aklımızın, vicdanımızın ve fıtratımızın kabul edemeyeceği bu vahim olayı nereye koyacağız şimdi?” diye soran Tuncer, şunları yazdı:

üşünün elinizde aslını tamamıyla kaybetmiş bir kumaş parçası var ve siz neresinden tutarsanız tutun yırtılıyor, elinizde kalıyor. Peki, bu durumda ne yapacaksınız? Problemi ortaya koyarken çözüme nereden başlayacaksınız? Zinakâr kadına Allah’ın bahsettiği kutsal konumunu hatırlatıp, bu kirli hayatını çocuklarımıza bulaştırmaması için hangi önlemlerin alınabileceğini mi tartışacaksınız? Evimizin anahtarını teslim edebileceğimiz komşunun zilletini, ihanetini, kötü niyetini topluma bulaştırmaması için önlem mi alacaksınız? Eşinin ihanetini sıradan bir olay gibi geçiştiren ve onu hâlâ sevdiğini söyleyen mazoşist kocanın acil rehabilite edilmesi gerektiğini mi ifade edeceksiniz? Anne-babanın bu kokuşmuş hayatlarının cezasını tek başına yüklenecek olan o masum yavruyu koruma altına mı alacaksınız? Olaya nereden ve hangi boyuttan bakarsanız bakın içinden çıkamıyorsunuz. Gemi batmış, artık gemiyi kurtarma şansınız yok.

Tuncer ayrıca “Toplumun birincil sorununun ahlaki ve manevi çöküş olduğunu kabul etmek zorundayız. Bu değerlerin yeniden hayat bulması, siyasi, iktisadi, kültürel sorunlarımız için de çözüm olacaktır. Ve bu sadece ülkemiz için değil bütün dünya için kurtuluş olacaktır” yorumunu yaptı.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU