DSÖ: Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı kesinlikle 1 milyondan çok daha fazla

Salgının dünya genelindeki durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, virüse karşı dayanışma olmadan bilim ve çözümlerin etkisiz kalacağını kaydetti

Fotoğraf: AFP

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu kapsamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Salgının dünya genelinde durumuna ilişkin bilgiler paylaşan Ghebreyesus, "Dün, Kovid-19'a karşı ortak mücadelemizde tatsız bir dönüm noktası oldu. Bir milyon insanın bu yeni virüsten dolayı hayatını kaybettiği teyit edildi. Gerçek sayı kesinlikle bundan daha yüksek. Daha fazla insan da dünyanın her yerindeki hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dayanışma olmadan bilim ve çözümler etkisiz kalacaktır"

Ghebreyesus, insanların ve ekonomilerin belirsizliğin pençesinde olduğunu belirterek, "Bilim, bize yeni testler, terapötikler ve umarız ki bir aşı şeklinde çözümler sunuyor. Ancak dayanışma olmadan bilim ve çözümler etkisiz kalacaktır" uyarısında bulundu.

DSÖ eş güdümünde yürütülen Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) hakkında da bilgi veren Ghebreyesus, dünya nüfusunun yüzde 70'ine tekabül eden 167 ülkenin şimdiye kadar COVAX'a katıldığını bildirdi.

Kovid-19 aşısının tüm ülkelere eşit ve adil şekilde dağıtılmasını amaçlayan COVAX'a Çin, Rusya ve ABD ise henüz katılmadı.

DSÖ, COVAX vasıtasıyla 2021 sonuna kadar 2 milyar doz aşıya ulaşmayı hedefliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU