Ozan Kabak, "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle 4 maçtan men edildi

DFB, Schalke 04'te oynayan Ozan Kabak’a 4 maç men cezası verdi. Milli futbolcunun Werder Bremen ile oynadıkları müsabakada rakibine doğru tükürdüğü ekrana yansımıştı

Ozan Kabak / Fotoğraf: schalke04.de

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Schalke 04'te forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak'ın hafta sonu rakibinin olduğu yöne doğru tükürdüğü pozisyonla ilgili karar verildi.

Schalke 04 Kulübü'nden yapılan açıklamada, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Spor Mahkemesi'nin rakibe "sportmenliğe aykırı davranış" gerekçesiyle Ozan Kabak'a 4 maç men ve 15 bin euro para cezası verdiği belirtildi.

 

 

Ozan Kabak’ın ikinci sarı karttan kırımızı kart görmesinden dolayı bir maç oynamama cezası da aldığına işaret edilen açıklamada, 4 maç men cezasının kırmızı karttan doğan cezadan sonra yürürlüğe gireceği ifade edildi.

Ozan böylece Schalke 04'ün 5 resmi maçında forma giyemeyecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Ozan Kabak, Werder Bremen ile geçen hafta oynanan karşılaşmanın 26. dakikasındaki bir pozisyon sonrasında rakibi Ludwig Augustinsson'a doğru tükürdüğü televizyon görüntülerinde ortaya çıkmıştı.

Müsabakanın ardından konuşan Ludwig Augustinsson, şu ifadeleri kullanmıştı:

Maç sırasında bu durumu fark etmedim ama hiç hoş değil. Fair-play böyle olmaz. Ozan sonunda kırmızı kart gördü ve maçı da kazandık.

Karşılaşmanın ardından Twitter hesabından bu hareketini değerlendiren Kabak, Augustinsson'dan özür dilemiş ve şunları kaydetmişti:

Bilinçli bir hareket değildi, kaza eseri oldu. Kamera açısı yanıltıcı olabiliyor ama ona doğru tükürmeyi hedeflemedim. Böyle sportmenliğe aykırı bir hareketi kariyerim boyunca hiç yapmadım ve bundan sonra da yapmayacağım. Büyük bir şanssızlık oldu. Yine de rakibimden özür dilerim.

 

 

Schalke 04'ün teknik direktörü David Wagner de Ozan Kabak'ın bu eylemi bilinçli yapmadığını savunarak, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

Çok çirkin bir hareket gibi gözüküyor ama Ozan'ın bunu kasıtlı yapmadığından yüzde yüz eminim. Çünkü o, bu karakterde bir insan değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU