Bundesliga'da "tükürük" tartışması: Rakibine tükürdüğü iddia edilen Ozan Kabak özür diledi, "kasıtlı yapmadım" dedi

Werder Bremen maçında faul yaptığı rakibine yerdeyken tükürdüğü söylenen Ozan Kabak açıklama yaptı, kasıtlı yapmadığını belirterek özür diledi

Kabak, 20 yaş ve üzerindeki en değerli 10 futbolcu arasında gösteriliyor / Fotoğraf: Reuters

Türk futbolcu Ozan Kabak'ın Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) ikinci haftasında Schalke 04'ün sahasında Werder Bremen'e 3-1 mağlup olduğu maçta Bremenli rakibi Augustinsson'a rakibine tükürdüğü iddia edildi.

İddianın ardından hem Kabak hem de Augustinsson açıklama yaptı.

''Fair-play böyle olmaz''

Müsabakanın ardından konuşan Ludwig Augustinsson, "Maç sırasında bu durumu fark etmedim ama hiç hoş değil. Fair-play böyle olmaz. Ozan sonunda kırmızı kart gördü ve maçı da kazandık" şeklinde konuştu.

Kabak'ın Karşılaşmanın 26. dakikasında Werder Bremenli rakibi Ludwig Augustinsson'a yaptığı faul sonrası rakibi yerdeyken onun bulunduğu yöne doğru tükürdüğü kameralara yansıdı.

''İçtenlikle özür dilerim''

Karşılaşmanın ardından kişisel Twitter'daki hesabından bu hareketini değerlendiren Kabak, "Augustinsson'dan içtenlikle özür dilerim. Bilinçli bir hareket değildi, kaza eseri oldu. Kamera açısı yanıltıcı olabiliyor ama ona doğru tükürmeyi hedeflemedim. Böyle sportmenliğe aykırı bir hareketi kariyerim boyunca hiç yapmadım ve bundan sonra da yapmayacağım. Büyük bir şanssızlık oldu. Yine de rakibimden özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Ozan Kabak'ın bu eylemi bilinçli yapmadığını savunan Schalke 04'ün teknik direktörü David Wagner de "Çok çirkin bir hareket gibi gözüküyor ama .ozan bunu kasıtlı yapmadığından yüzde yüz eminim. Çünkü o, bu karakterde bir insan değil." değerlendirmesinde bulundu


AA

DAHA FAZLA HABER OKU