İtiraz reddedildi: Halil Sezai, tutuklu kalmaya devam edecek

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği Halil Sezai'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi

Fotoğraf: AA

Tuzla'da komşusunu darbettiği gerekçesiyle "Silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanan şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Halil Sezai’nin avukatları, Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne tutukluluk hali konusunda itiraz etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakimlik, Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliğince verilen tutuklama kararında usul ve kanuna aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle itirazın reddine karar verererek, Halil Sezai’nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Ne olmuştu? 

Tuzla'da bir sitede 2 villayı film çekimi için kiralayan Paracıkoğlu ile yan villada yaşayan Hüseyin Meriç (66) arasında 15 Eylül'de tartışma çıkmıştı.

Yaşanan tartışma sırasında darp edildiğini belirten Meriç, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine giderek şikayette bulunmuştu. 

Bunun üzerine kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, Halil Sezai Paracıkoğlu'nu Kadıköy'deki evinde gözaltına almıştı.

Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Paracıkoğlu, serbest bırakılmıştı. 

Ancak daha sonra yeni görüntülerin ortaya çıkması sosyal medyada birçok kişi tepki göstererek bu fiilin cezasız kalmaması gerektiğine ilişkin adeta kampanya başlatmıştı.

Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu hakkındaki soruşturmayı, dosyaya giren görüntüler ve alınan beyanlar doğrultusunda genişletmiş, şüphelinin "silahla kasten yaralama", "hakaret", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "tehdit" suçlarından mevcutlu şekilde adliyeye getirilerek ifadesinin alınması talimatını vermişti.

Avukatı ve polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Paracıkoğlu, çıkarıldığı hakimlikçe "silahla kasten yaralama" suçundun tutuklanmıştı.
 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU